Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené kuřecí stehenní maso s rychlou přípravou

Hodnocení receptu je 4,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 187 kJ /
284 kcal
Bílkoviny1,15 g
Tuky27,70 g
Vláknina0,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy7,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stehenní maso osolíme a okořeníme dle svých zvyklostí. Buď použijeme nějaké oblíbené koření, nebo maso potřeme prolisovaným česnekem, případně zvolíme nějaké bylinky. Krok 2: Na pánev s nepřilnavým povrchem vlijeme olej, necháme ho rozehřát a maso z obou stran opečeme. Pak ho dáme na stranu na hromádku (nebo vyjmeme na talíř), do výpeku přidáme mouku a za stálého míchání ji chvilku restujeme - jako jíšku. Pak zalijeme vodou, mícháme až do varu a můžeme lehce přisolit. Záleží, jak moc je osolené maso. Maso opět rozložíme, přikryjeme pokličkou a necháme dusit. Vodu dáme dle potřeby. Jednou v průběhu dušení maso otočíme a pokud je třeba, přidáme vodu. Tu občas zkontrolujeme a pokud je třeba, tak trochu přidáme. Ke konci dušení už šťávu buď zredukujeme, necháme odpařit bez pokličky nebo naopak přidáme trochu vody. Krok 3: Vhodná je bramborová příhoha a zeleninový salát.

Zveřejněno 30. 11. 2020

Poznámka autorky Merylas

Takto připravuji maso když spěchám, ale potřebuji mít navařeno. V kuchyni nikdo nechce strávit mnoho času, když je třeba i na chatě nebo chalupě. A maso se lehce připraví v jedné pánvi i s dobře provařenou šťávou, bez zbytečného nádobí navíc.

Maso se může nožem upravit a naklepat, bude se připravovat kratší dobu. Ale nutně se naklepávat nemusí.

Pokud se dělá více porcí, tak dělávám v troubě. Maso se na pánvi opeče a naskládá do pekáčku. V pánvi se udělá jíška, zalije vodou, nechá zavařit, vlije na maso a pekáček se přiklopí. Je dobré šťávu lehce osolit hned v začátku, pokud není maso moc solené. Pekáček se vloží do předehřáté trouby. Ke konci přípravy se upraví hustota šťávy. Buď pekáček odklopíme nebo přidáme trochu vody.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené kuřecí stehenní maso s rychlou přípravou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GpwJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené kuřecí stehenní maso s rychlou přípravou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GpwJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso, sůl, koření, olej, mouka, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu