Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasické italské toskánské Biscotti

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hazel hazel

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Porce: asi sedesat krajicku.

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 526 kJ /
5 145 kcal
Bílkoviny149,17 g
Tuky210,81 g
Vláknina52,50 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 487 mg
Sůl2,07 g
Sacharidy636,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky dame mouku, cukr, prasek do peciva a skorici. Dobre promichame. Pridame mandle a znovu vse promichame. Krok 2: Do jine misky dame vajicka a vanilku a vyslehame. Pridame vyslehana vajicka do misky s moukou a pokracujeme v michani, az se vse spoji na tuhe testo. Pracovni desku poprasime trochou mouky, prendame testo na pracovni desku a rozdelime ho na dva dily. Z kazde poloviny utvorime valecek, ktery prendame na pripraveny plech s pecicim papirem. Oba valecky nedavame blizko k sobe ani blizko k okraji plechu. Oba valecky rukou trochu na povrchu zplacatime. Dame do vyhrate trouby na 175-180 stupnu a peceme 25-30 minut, az jsou oba valecky asi dvakrat tak velke, nez jak jsme je dali do trouby. Musi byt na dotek tvrdsi. Krok 3: Po vytazeni z trouby je nechame uplne vychladnout. Troubu znovu zapneme na 175-180°C, upecene a vychladle valecky nakrajime sikmo na platky asi 1 cm silne. Polozime je na plech peceme znovu asi 15-20 minut, dokud nejsou platky uprazene.. Po vychladnuti je ulozime zabalene ve voskovem papire v dobre uzavrene plastikove krabici.

Zveřejněno 2. 12. 2020

Poznámka autorky hazel

Recept mam od me italske kamaradky. Platky nejsou moc sladke, ale vynikajici jsou s dobrou kavou k odpolednimu posezeni

Hrnecek ma objem 250 ml.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klasické italské toskánské Biscotti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QDA9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klasické italské toskánské Biscotti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QDA9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Jo jo, ráda experimentuji.

rihana: Mate pravdu ,jsou tvrde,musi se servirovat s kavou. Je hezke vsak,ze jste je zkusila.

Tak jsem upekla, chutná mi to, ale bohužel to neukoušu, bojím se o zuby. Ale to neva, prostě si je ke kávě nakrájím.:-Q

hazel, casino: moc děkuji za odpovědi, ráda vyzkouším.

rihana: casino, jiz za me odpovedel, s jeho humorem. Pecivo je tvrdsi,vydrzi dlouho,u nas tedy ne ,protoze my ho mame radi. Duvod proc uschovavat v tesne krabici a zabalene ve voskovem papire ,je ne proto aby zmekly,ale proto aby zustaly jak cerstve upecene a vonave co nejdele. Hezky den Vam preji a casino Vam take.

rihana:
No, klidně do příštích Vánoc :-)
...a není je ani potřeba skladovat "v dobre uzavrene plastikove krabici." 8-(
Ono to už více neztvrdne, ale ani nezměkne, že ;-)
***
Mám odzkoušeno s ořechy i oříšky (loupanými i neloupanými):yes:

Prosím, jak dlouho toto pečivo vydrží?

teufel: Eja57 Vam jiz odpovedela celkem spravne. Mouku pouzivam tuto na vse" All purpose unbleached". Nemohu rici jestli se podoba te ceske hladke,ale s jakymkoli recepsem nemam nikdy problemi,kdyz pouziji tuto mouku. Hezky den preji.

teufel: hladkou...autorka píše z Kanady, ta jejich "universal" se podobá naší hladké ...a do biskvitů vždycky hladkou...

Jaká mouka prosím?

Suroviny:
mouka, cukr písek, vejce, skořice mletá, prášek do pečiva, mandle, mandle, extrakt vanilkový

Přidat fotografie receptu