Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Seitan à la kuřecí (rostlinné maso z pšeničné bílkoviny)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

jumano jumano

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 498 kJ /
2 748 kcal
Bílkoviny116,24 g
Tuky37,00 g
Vláknina107,54 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7,85 g
Sůl19,25 g
Sacharidy434,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny přísady kromě seitanové mouky rozmixujeme v 500 ml vody. Krok 2: K tekuté směsi přidáme seitanovou mouku, dobře promícháme a min. 10 minut hněteme. Poté necháme 10-30 minut odpočívat. Krok 3: Těsto rozčtvrtíme a mírně zploštíme. Placky pevně překládáme ze všech stran dovnitř, otočíme a vytvarujeme bochánky. Ujistíme se, že je povrch pěkně napnutý a rovnoměrně tvarovaný. Krok 4: Švem dolů položíme na pařáček (pozor, některé parní hrnce z teleshoppingu jsou k ničemu, mají málo děr a nefungují! Nejlepší je nerezový skládací pařáček za pár korun), přiklopíme a vaříme v páře 40 minut na středním plameni. Krok 5: Vyjmeme z hrnce, necháme úplně vychladnout. Pro lepší konzistenci uložíme přes noc do lednice. Před konzumací natrháme prsty na plátky či kousky. Krok 6: Kousky lze krásně opéct dokřupava na troše oleje nebo obalit v mouce, vejci a strouhance a užít si řízky bez krutosti.

Zveřejněno 3. 12. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Seitan à la kuřecí (rostlinné maso z pšeničné bílkoviny)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4NYx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Seitan à la kuřecí (rostlinné maso z pšeničné bílkoviny)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4NYx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Kedysi dávno som chodila na kurz makrobiotiky a seitan sme pripravovali, ale len vyplavovaním obyčajnej pšeničnej múky. Raz v teplej, potom v studenej vode, na striedačku, kým sme nedostali seitan.;-)

Suroviny:
cizrna, droždí lahůdkové, sůl, koření houbová variace, česnek sušený, cibule sušená, omáčka sojová, ocet, olej olivový, cukr, mouka, voda

Přidat fotografie receptu