Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční tvarohová štóla s vůní pomeranče

Štóla je typická pochoutka adventu v německy mluvících zemích. U nás se zabydlela díky své jednoduché přípravě, dlouhé trvanlivosti a samozřejmě také chutnosti. Tato sladká dobrota plná kandovaného ovoce a ořechů někdy vyhraje u rodiny i před klasickou vánočkou.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Beautylifebyhana

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 668 kJ /
4 701 kcal
Bílkoviny115,27 g
Tuky176,32 g
Vláknina29,00 g
Cholesterol 890 mg
Sodík 318 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy648,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozinky namočíme do rumu alespoň pár hodin předem. Krok 2: Na vále smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme ostatní suroviny, vymačkané rozinky a vypracujeme těsto. Krok 3: Válečkem těsto rozválíme na 3-4 cm silnou placku, kterou přeložíme do tvaru štóly a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 4: Štólu potřeme rozpuštěným máslem a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme cca 45 minut. Během pečení každých 10 minut znovu potřeme rozpuštěným máslem. Krok 5: Štolu hned po upečení opět potřeme máslem a po chvíli ji bohatě pocukrujeme.

TIP: Štóla a jak na ni

Zveřejněno 10. 12. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční tvarohová štóla s vůní pomeranče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7QOy

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční tvarohová štóla s vůní pomeranče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7QOy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Suroviny:
mouka hladká, cukr krystal, máslo, tvaroh, kypřící prášek, vejce, rozinky, ořechy vlašské, kůra pomerančová kandovaná, kůra pomerančová, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu