Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Likérové špičky 2

Čokoládové špičky jsou stálicí v našich cukrárnách. Při troše trpělivosti si je vyrobíte i sami doma. Recept si můžete sami upravit na menší množství a místo sójové mouky použít vanilkový pudink.

Hodnocení receptu je 4,3 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Irule Irule

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

cca 50 ks

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 827 kJ /
2 349 kcal
Bílkoviny21,60 g
Tuky153,60 g
Vláknina18,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 253 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy210,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku, kakao, cukr a vodu smícháme a vaříme na mírném ohni cca 4 minuty. Odstavíme a vmícháme čokoládu. Necháme úplně vychladnout, nejlépe do druhého dne. Potom pořádně vyšleháme se změklým tukem, opravdu vyšlehat pořádně. Dáme na chvilku vychladit do ledničky. Krok 2: Hmotu vytlačíme speciálním nástavcem na piškoty a dáme do lednice ztuhnout. Nezapomeneme trochu hmoty schovat na uzavření špiček. Krok 3: Vaječný koňak zahustíme trochu sušeným mlékem a naplníme špičky. Uzavřeme zbytkem hmoty. Krok 4: Dáme opět do chladničky pořádně ztuhnout, můžeme dát i na chvíli do mrazáku. Namočíme v čokoládové polevě.

Zveřejněno 14. 12. 2020

Poznámka autorky Irule

Zkoušela jsem několik receptů a tento jediný se mi daří a špičky jsou výborné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Likérové špičky 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rzrW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Likérové špičky 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rzrW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Pokud nemáte speciální cukrářskou zdobičku na špičky, můžete je tvořit podle obrázků u tohoto receptu:

Jsou nádherný, je to dobrůtka.:-K:-K

SilviaD: tuk jsem použila omegu. S pudinkem jsem nezkoušela, ale kamarádka to dělá z pudinku a prý v pohodě. Špičku jsem použila střední 18-26 má označení.

Zkus tento bez sójové mouky. Je opravdu dobrý a špičky jsou velmi dobré. Mám tam fotky, pekla jsem je. Tak si přečti diskuzi. Sójovka by tam u citlivějších chuťových buněk, nemusela sednout. Já mám na sóju alergii, nestrávím ji!

100% tuk je myslená napríklad Cera? Skúšala ste ich urobiť s tým pudingom miesto sójovej múky? Vydarili sa vám? Chcela by som ich skúsiť ale nechcem zháňať sójovú múku. Ako veľkú špičku ste použili?

Suroviny:
cukr krupice, mouka sojová, kakao, voda, čokoláda na vaření, tuk 100%, poleva, koňak vaječný, mléko sušené, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu