Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svěží marinovaný losos

Hodnocení receptu je 4,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 992 kJ /
476 kcal
Bílkoviny9,40 g
Tuky23,36 g
Vláknina21,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 34 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy54,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V misce nebo hlubokém talíři vymícháme marinádu z oleje, citronové šťávy, jemně strouhaného zázvoru a česneku. Filety lososa osolíme, opepříme, potřeme připravenou marinádou a necháme alespoň hodinu při pokojové teplotě odležet. Krok 2: V pánvi rozpustíme dvě lžíce másla s troškou oleje a odleželé filety v něm osmažíme na střední teplotě, ne příliš zprudka, nejprve kůží dolů. Po osmažení kůže lehce dokřupava filety lososa otočíme a dosmažíme z druhé strany. Dobu smažení z druhé strany si každý sám ohlídá, jelikož tloušťka filetů není stejná a pokud máme filety slabší, není nutné lososa z druhé strany dlouho trápit. Krok 3: Podáváme s bramborami, zeleninovým pyré, opečeným toustem... a kouskem citronu.

Zveřejněno 14. 12. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svěží marinovaný losos

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BkAW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svěží marinovaný losos

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BkAW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
losos, šťáva citronová, sůl, pepř celý, olej, zázvor, česnek, olej

Přidat fotografie receptu