Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivní preclíky

K pivu patří drobnost k jídlu! Vypečené preclíky jsou tím pravým. Z těsta ovšem nemusíte motat preclíky, stejnou službu vám udělají i méně složité uzlíky nebo jen tyčinky, které sice nevypadají tak efektně, ale při tvarování se nebudete tolik trápit.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min Bez doby kynutí

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava, Bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 647 kJ /
2 784 kcal
Bílkoviny62,82 g
Tuky92,95 g
Vláknina17,70 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 8,20 g
Sůl20,44 g
Sacharidy399,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy přesejeme polohrubou mouku, přidáme rozdrobené droždí, cukr a malé množství nahřátého piva, lehce zasypeme moukou a necháme částečně vykynout. Krok 2: Poté přidáme rozpuštěný tuk, sůl, pepř, žloutky, část piva a vše důkladně vypracujeme na hladké těsto, které necháme náležitě vykynout. Krok 3: Potom tvoříme preclíky, nebo tyčinky, které dáme na plech, potřeme malým množstvím piva a posypeme některou z ingrediencí. Pečeme na 180 °C ve vyhřáté troubě do zlatova asi 25-30 minut podle své trouby.

TIP: Nejlepší recepty na slané tyčinky. Jak upéct ty nejchutnější

Zveřejněno 18. 2. 2008

Poznámka autora toprecepty.cz

Nepoužívejte hořká piva typu Prazdroj.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní preclíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Vk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní preclíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Vk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Ja teda nevím co dělám špatně ale to těsto mám nějaký divný. Má to těsto být opravdu tak řídké? Ať sádlo rozpustím nebo ho nechám jen lehce povolit tak se to hrozně lepí a teče. Kde je zrada 🤔

Teda Prazdroj do nich nedám, to si spíš vezmu k nim.;-) Ale vypadají výborně!😋

Vždycky přijdou k chuti:-);-)

jsou výborné, skoro jako pivní tyčinky v obchodě, teď jsem koupila pivní tyčinky Seli, nevíte jak je vyrobit doma? www.pivni-tycinky.cz

Dnes to vyzkouším a dám vědět:-))

To mi připomíná trilogii "Slunce seno..", jak to JZD chtělo po té paní, ty preclíky a ona se jim zavřela na latrínu:-)):-D, ale nakonec je stejně udělala, ani vody jim nedala, že to jí nenakázali!:-D:-)) Marti, super;-):yes:

Marta, chválím to sádlo. Ztužený tuk mi nesmí do kuchyně.;-) Se sádlem je pečivo křehké a voňavé.:yes:
Já dělám už mnoho let tyhle preclíky a jsou skvělé, křupavé. http://www.toprecepty.cz/recept/654-slane-precliky...:-p

Marto, mám ráda originály, nejsem na sériovou výrobu, vypadají krásně, celé rodině posílám bodík za kreativitu ;-)

ještě bych doplnila, že sem neměla ztužený tuk, tak jsem použila sádlo:-)

výborné preclíčky:yes::yes:, určitě se k nim zase vrátím. Byla to kolektivní tvorba (a mělo to u dětí velký ohlas), takže co kus to originál:-D:-D

Tohle vypadá též velice dobře ukládám do oblíbených a na silvestra uděláám:-p:-D:yes:

Tématické fráze:
výborné domácí preclíky, pivní tyčinky recept, pivní tyčinky, pivní tyčinky recepty, slané preclíky nekynuté, domaci precliky, domácí pivní tyčinky, recept na pivní tyčinky, recept pivní tyčinky, jak se dela preclik, slané preclíky recept, slaneprecliky, louhove preclikz, recept na preclíčky, domácí výroba preclíků, vyroba slanych tycinek, predkrmy, krupave precliky, preclíčky recept, precliky z pivniho testa

Suroviny:
mouka polohrubá, tuk, droždí, žloutek, cukr, pepř mletý, pivo světlé, mák, semínka sezamová, kmín celý, mouka, sůl hrubá, sůl

Přidat fotografie receptu