Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémový kokosovo-ananasový řez à la Piňa Colada

Hodnocení receptu je 4,3 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 689 kJ /
4 467 kcal
Bílkoviny108,00 g
Tuky305,70 g
Vláknina29,00 g
Cholesterol 564 mg
Sodík 968 mg
Sůl2,22 g
Sacharidy306,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky vyšleháme téměř dotuha, poté přisypeme moučkový cukr a došleháme v tuhý sníh. Přisypáváme mouku s kokosem a ode dna vmícháme do sněhu. Těsto nalijeme na plech vyložený pečící fólií nebo papírem, rovnoměrně rozetřeme, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme lehce dorůžova - nepřesušit. Plát těsta by měl zůstat pružný. Při chladnutí začne upečený plát lepit na prsty, toho se nebojíme, má to tak být. Po zchladnutí ho nakrájíme na délku plechu, na tři stejně široké pruhy. Před krájením samozřejmě sundáme z plátu pečící papír či fólii. Krok 2: Do větší mísy nalijeme smetanu, kterou vyšleháme dotuha. Přidáme tvaroh (nejlépe tučný) a cukr dle vlastní chuti a zašleháme dohladka. Řádně okapaný ananas pokrájíme na hodně malé kousky a vmícháme do krému. Krok 3: Pokrájené díly kokosového plátu, pokapeme dle chuti rumem a střídavě (plát-krém-plát...) promazáváme krémem. Zbylým krémem potřeme obvod řezu a vrch posypeme kokosem a necháme v chladnu odležet. Krok 4: Na proležení řezu není nutná dlouhá doba. Prakticky postačí dobře vychladit a můžeme podávat, protože pruhy plátu vlhčíme rumem a též krém je velmi jemný a šťavnatý.

Zveřejněno 1. 1. 2021

Poznámka autora recepty73

Řezy nejsou nijak složité, vše jde snadno a rychle. Pokud se je rozhodnete vyzkoušet, pochvala vás jistě nemine :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémový kokosovo-ananasový řez à la Piňa Colada

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VLGo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémový kokosovo-ananasový řez à la Piňa Colada

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VLGo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Coleta: ...tak já bych recept určitě ponechal, přesně tak, jak je napsaný;-) ...je již několikrát zopakovaný a vždy :yes:<3 ...navíc ho pekla i Yanull a též s úspěchem, neúspěch by určitě netajila, takže chyba bude někde ve vaší přípravě nebo pečení?? ...držím palce pro příště, věřím, že to byl jen den b., který máme občas všichni;-):-8:-K:-K:-K

Recept jsem vyzkoušela a moje dojmy jsou rozporuplné. Určitě bych příště nedala 20dkg kokosu. Zdálo se mi to opravdu hodně , korpus byl poměrně tuhý i přes to, že jsem jej pokopala rumem a přidala krém s ananasem. Do druhého dne nezměkl.

Krém je dobrý, lehký, ale nesladila jsem. Přidala jsem pouze 1 ztužovač šlehačky, který cukr obsahuje.

Zkusím někdy příště, ale určitě ne s 20 dkg kokosu.

yanull: ...děkuji za pochvalu i doporučení :-K:-K:-K ...a samozřejmě i za pěkné fotky:yes: , jsem potěšen, že se recept u Vás zabydlel;-):yes::-K

V ledničce "nasyslované" bílky, já v časové tísni, tak jsem se s tímto receptem vypořádala po svém. Na kokosový podklad jen natřela krém. Vystačil z jednoho 250 g mascarpone, 1 smetany ke šlehání 33% v červené krabičce, scezený ananas jsem prohnala ronicem, oslazeno kondenzovaným mlékem. Luxusní záležitost, velmi chválím, vřele doporučuji a u nás se stal tento recept stálicí :yes::-K
Dovolila jsem si přidat dvě "fofrfota" ;-)

Marcela Kr.: ...nezbydou;-), dělám ze zbylých bílků:-8, třeba zrovna při výrobě cukroví, jich zbylo hafo;-)
...a pokud by zbyly, udělal bych třeba rakvičky, carbonara, vanilkový krém...:-K

A co děláte s těmi žloutky, co vám zbydou?

savlinka: ...díky:-K ...byl fakt výborný:yes:<3:-8

Tak to je tedy luxusní:yes::yes::yes:

Suroviny:
bílek, cukr moučkový, kokos strouhaný, mouka polohrubá, sůl, pečící papír, smetana ke šlehání, tvaroh měkký, kompot ananasový, rum bílý, kokos strouhaný

Přidat fotografie receptu