Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché vepřové roládky

Hodnocení receptu je 2,8 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie180 kJ /
43 kcal
Bílkoviny1,68 g
Tuky0,11 g
Vláknina3,92 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy8,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky vepřového masa (měla jsem krkovici) naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme podle chuti. Z jedné strany potřeme prolisovaným česnekem a zatočíme do roládky. Pokud dáme konec roládky dospodu, ani ji nemusíme zajišťovat jehlou nebo nití. Kdo nemá rád česnek, dá místo něj třeba oblíbené koření, nebo ho dá méně. Krok 2: Jako obměnu můžeme do roládek přidat například špalíky klobás, párků nebo zeleniny (barevná paprika, mrkev apod., podle chuti). Podlijeme vodou nebo vývarem a zakryté poklicí pečeme asi hodinu při 180ºC, sundáme víko (nebo alobal), zvýšíme teplotu na 200º C a chvíli, asi 20 minut, dopečeme na barvu. Výpek můžeme zahustit hotovou jíškou, já jsem použila tmavou. Krok 3: Jako příloha se hodí brambory v jakékoliv oblíbené úpravě, ale i rýže nebo knedlík. Podáváme se salátem, nebo i přílohovým špenátem, hodí se i dušené zelí. Ale stačí i kyselá okurka. (A jídlo je pokaždé jiné.)

Zveřejněno 3. 1. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché vepřové roládky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0JZN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché vepřové roládky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0JZN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

MamlajdaD: Děkuji

Majkaa: Díky za milý komentář! :-K:-D Z pěkného plecka také jdou udělat plátky, takže super! ;-):yes: A to máslíčko je skvělý nápad, recept je fakt hodně variabilní a toto je moc dobrá varianta, která máslem ochutí nejen maso, ale i šťávu, to stojí za vyzkoušení!
Koukala jsem se na tvé recepty a jsou opravdu prima, přidala jsem ti i hvězdičky, (jen ten recept s fenyklem jsem překočila, i když je také pěkný, ale s fenyklem nekamarádím ;-) - moje chyba :-() Některé z těch receptů určitě zkusím! <3
Dík za vyzkoušení a moc zdravím! :-K:-K:-K

Já jsem pro změnu dělala z plecka a dala jsem do roládky špalíček másla<3

Jaromira18: Moc děkujic za pochvalu! :-K Recept je tak variabilní a snadný, že si snad vybere každý. ;-) Jen množství česneku si musí každý dát podle svých zvyklostí. ;-) Moc zdravím! :-K:-K:-K

bystrouska: Moc děkuji za komentář! :-K A také za ten dotaz na podlévání! ;-):-8 Recept vznikal "za pochodu", když jsem přemýšlela, jak si udělám plátky z krkovice, některé nápady jsem přidala jako varianty, ale pro sebe jsem udělala jen tu nejjednodušší dosti česnekovou. A jak to bývá, když vaříte, tak jsem maso podlila automaticky a zapoměla jsem to do receptu připsat! :-O Za tu připomínku moc děkuji a hned to jdu opravit! :yes::-8 Díky a zdravím! :-K:-K:-K

:yes:Dobrůtka.:-K:-K

Zajímavý recept. Maso se vůbec nepodlévá:-?

Suroviny:
maso vepřové, sůl, pepř, kmín celý, česnek, sádlo, voda, klobása

Přidat fotografie receptu