Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Přírodní panenka se švestkovou zálivkou

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie154 kJ /
37 kcal
Bílkoviny0,31 g
Tuky1,69 g
Vláknina0,10 g
Cholesterol 5 mg
Sodík 140 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy5,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Panenku odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na širší plátky, cca 2 cm na výšku. Ty jemně z obou stran osolíme a posypeme provensálským kořením.  Krok 2: Máslo rozpálíme na nepřilnavé pánvi, na které maso rychle opečeme z obou stran jako minutku. Ihned přendáme z pánve nejlépe na teplý servírovací talíř(e). Krok 3: Zmírníme teplotu a do výpeku opatrně přidáme švestkovou omáčku, kečup a vodu. Vše rychle promícháme, necháme asi minutu povařit a maso vzniklou omáčkou přelijeme na servírovaném talíři. Krok 4: Podávala jsem s jednoduchým salátem, ale přílohám jako brambory, hranolky či pečivo se meze nekladou, záleží vlastní chuti.

Zveřejněno 4. 1. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní panenka se švestkovou zálivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gp05

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní panenka se švestkovou zálivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gp05

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
panenka vepřová, omáčka švestková, kečup sladký, voda, koření provensálské, sůl mořská, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu