Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnekové škvarky

Hodnocení receptu je 4,5 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 726 kJ /
5 432 kcal
Bílkoviny13,47 g
Tuky594,10 g
Vláknina3,43 g
Cholesterol 540 mg
Sodík 17 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy7,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sádlo nakrájíme na cca 2x2 cm. Dáme do kastrolu se silným dnem a podlijeme vodou. S občasným mícháním škvaříme dozlatova. Krok 2: Když jsou škvarky hotové, odstavíme je z ohně a vmícháme česnek. Necháme je lehce zchladnout a scedíme sádlo do čisté sklenice. Krok 3: Škvarky ještě vymačkáme, osolíme a opepříme. Můžeme je pomlít a vmíchat do sádla, nebo nechat tak a podávat k pivu nebo vínu. Krok 4: Česnekové sádlo použijeme na chleba, do pomazánek, ale i pod maso na pečení. Škvarky můžeme taky použít do pomazánky.

TIP: Jak připravit skvělou škvarkovou pomazánku?

Zveřejněno 8. 1. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekové škvarky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rz32

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekové škvarky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rz32

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

mika59: Máš pravdu. My jsme nechávali škvarky v sádle a s tou cibulí nebo česnekem jen v malém množství, co se celkem hned snědlo. Později se už syrové sádlo kupovalo, takže toho nebylo moc. :-K

Veronika.Hrozna: Ano jedno posezení..:-D:-D

Merylas: Ano taky jsem zažila desítky zabíjaček a škvarky v sádle byly po ruce celou zimu. Ale část sádla (no kdysi kýble sádla) prasata byly tučnější se nechávaly čisté a škvarky se třeba lehce ohřály a s chlebem to byla dobrá večeře.

mika59: Ahá, tak to byly chipsy ke dvěma pivům a kousíčku patky.:-D:-D:-D

Vyrostla jsem na domácích zabijačkách a láska k "bílému" masu u mně přetrvala dodnes. Ale musím omezovat, spíš vyloučit z jídelníčku úplně. Tak jako mnozí, ze zdravotních důvodů. U nás se sádlo taky škvařilo, nakonec se někdy taktéž přidával buď česnek, nebo zase jemně nakrájená cibule. Škvarky se ale nechávaly v sádle, než ztuhlo úplně, tak se občas promíchalo, aby byly v sádle stejnoměrně a ne jen vespod. A tohle už byla hotová pomazánka na chleba. :-K

mika59: :-D:-D:yes::-K

MamlajdaD: Aničko to je pěkné,že se přimluviš :-D A děkuji :-K

Veronika.Hrozna: Veru tyhle byly na chuť a fotku :-K

Mohu se autorky zeptat, z těch 600 gr sádla dokážeš ty škvarky použít na všechny jídla z kapitoly 4 ? Máš na lednici zámek? :-D:-D:-D

mika59: Skvělý recept! <3:-K (A v tom pekle se za tebe přimluvím, aby na tebe byli čerti hodní! ;-):-D) Když jim občas něco uvaříš, budou si tě hýčkat, neboj! ;-):-8:-D:-K

Simona Skolakova: Já taky nesmím, ale když ono je to někdy k nevydržení! A tak občas hřeším, až se hory zelenají (zase ne moc často ;-)). Ale tento recept šup, a už je v olíbených a jakmile se dostanu ke koupi syrového sádla, tak budu hřešit a hřešit! Ale do pekla za mně půjde Miládka, za to, že sem dává takovéhle recepty! ;-):-D:-D:yes:<3

ráno pojede ten náš nákupčí pro materiál na tento receptík, už se těším na výsledek :-D:yes:
Simonko, ale pár kousků můžeš , jen vyzkoušet ...no jen tak <3;-)

Děvčata tak Vám trošinku závidím,taky bych hřešila a hned,ale nemůžu ta potvůrka dia mi to nedovolí,ale Vám to přeji,super nápad!!!:-D:yes::yes::yes:

Veronika.Hrozna: někdy i bez chleba:-D

Takovým chipsům, taky neodolám a s čerstvým chlebíčkem .........<3

Suroviny:
sádlo vepřové, voda, česnek, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu