Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohovo-tykvový (dýňový) cheesecake

Hodnocení receptu je 4,0 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 982 kJ /
3 342 kcal
Bílkoviny75,86 g
Tuky182,81 g
Vláknina20,50 g
Cholesterol 651 mg
Sodík 370 mg
Sůl0,77 g
Sacharidy338,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistenú tekvicu (dyňu) nakrájame na kocky a asi 10 min podusíme. Ak treba, podlejeme 2 lyžicami vody. Potom rozmixujeme a necháme prechladnúť. Krok 2: Kakaové keksy rozmixujeme najemno. Pridáme zmäknuté maslo, korenie a vypracujeme cesto. Cesto natlačíme do tortovej formy (priemer cca 26 cm) tak, aby sme urobili asi 2 cm vyvýšený okraj. Krok 3: Tvaroh vymiešame s vajíčkom, cukrom, jogurtom a Solamylom. Tretinu odoberieme a vmiešame do nej tekvicové pyré. Krok 4: Na cesto vo forme rozložíme 2/3 tvarohovej hmoty a uhladíme.
Na ňu dáme zvyšok tekvicovú hmotu a opäť uhladíme. Krok 5: Pečieme na 180°C asi 45 minút. Krok 6: Horúci koláč vyberieme a ihneď posypeme škoricou. Necháme dobre vychladnúť, až potom režeme.

Zveřejněno 14. 1. 2021

Poznámka autorky tejaja

Recept je z knihy Najlepšie jedlá. Trocha som ho upravila.

Pokiaľ použijeme oranžové odrody dyne, bude koláč farebnejší. Ja som použila tekvicu.

Na takýto účel používam keksy Indiánky: viď foto

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohovo-tykvový (dýňový) cheesecake

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xJDl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohovo-tykvový (dýňový) cheesecake

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xJDl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

tejaja: Děkuji za odpověď! :-8 Myslela jsem si, že to s tou cuketou nepůjde, no co se dá dělat, recept ukládám. Já nikam nechodím, do obchodů už vůbec ne, potraviny si nechávám vozit od zdejší firmy, která se rozvozem zabývá, ale ti mají tak malý výběr, který sice je na "přežití" dostatečný, ale jak já bych si s chutí šla nakoupit do normálního obchodu, kde bych si mohla vybrat z celého sortimentu, na to raději ani nemyslím! No snad už se brzy dočkám! :yes:;-) Moc zdravím! :-K:-K:-K

MamlajdaD: ;-) On nie je úplne biely, spodná, tá čisto tvarohová časť je biela a na nej je jemne iná farba, samozrejme farba tekvice. ;-) Ak použiješ oranžovú dyňu, nie tekvicu, tak bude oranžová. Použila som tekvicu, lebo tú mám ešte teraz doma. :-) Cuketu nepoužívaj v žiadnom prípade, na takéto účely sa nehodí, je príliš vodnatá, nedá sa zameniť za tekvicu. Ale pokiaľ by si chcela piecť, tak maslovú alebo hokkaido dostať aj teraz v obchodoch.
Potešila si ma, že ťa koláč zaujal. Ďakujem. :-*

Terezko, pořád jsem koukala na tento tvůj zajímavý koláč, proč je bílý, člověk si hned představí dýni oranžovou. ;-):-D:-D No po přečtení celého receptu včetně poznámky jsem na to přišla! ;-):-8 Pěkný a zajímavý recept na celkem zdravé mlsání!<3:yes: Malý dotaz: Šlo by místo zelené tykve použít cuketu? Cuketa je asi vodnatější, tak si nejsem jistá, jestli by šla použít? :-O;-):-8:-K

Suroviny:
sušenky kakaové, máslo, zázvor mletý, kardamom, tykev, tvaroh jemný, solamyl, jogurt, vejce, cukr, skořice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu