Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medailonky z vepřové panenky na slanině se smetanovým sosem

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lemurka Lemurka

Středně náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 120 kJ /
2 897 kcal
Bílkoviny127,00 g
Tuky262,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 630 mg
Sodík 3,51 g
Sůl8,75 g
Sacharidy7,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Panenku nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Necháme odležet, nejlépe do druhého dne, ale lze připravovat i během pár minut. Krok 2: Rozpálíme olej a zprudka opečeme plátky. Přidáme pokrájenou anglickou slaninu, kterou opekáme spolu s panenkou. Krok 3: Na závěr přiléváme smetanu, kterou nevaříme, pouze prohřejeme. Smícháním s výpekem a slaninou dostane šťáva vynikající chuť. Množství smetany je libovolné, podle toho, kolik chcete šťávy.

Zveřejněno 17. 1. 2021

Poznámka autorky Lemurka

Naše oblíbená příloha: pečánky

(nakrájené syrové brambory na měsíčky, osolené, poprášené paprikou, pokapané tím samým olivovým olejem. Pečeme v troubě cca 30 minut.)

Velice rychlá příprava, kterou je možno doplnit libovolnou přílohou i zeleninou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medailonky z vepřové panenky na slanině se smetanovým sosem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YOGA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medailonky z vepřové panenky na slanině se smetanovým sosem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YOGA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
panenka vepřová, slanina anglická, smetana ke šlehání, olej, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu