Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Luxusní jablečný koláč s karamelem

Jablka v kombinaci s karamelem na křupavém koláčovém těstě jsou výborný nápad na chutný koláč pro nečekanou návštěvu. Ke kávě a třeba ještě s kopečkem ušlehané smetany bude na talířku působit opravdu úžasný dojmem. A ještě lépe bude chutnat.

Hodnocení receptu je 4,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MAKE-FOOD MAKE-FOOD

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 528 kJ /
2 516 kcal
Bílkoviny46,40 g
Tuky98,04 g
Vláknina25,40 g
Cholesterol 514 mg
Sodík 191 mg
Sůl0,69 g
Sacharidy349,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 190 °C. Formu na koláč vymažeme máslem. Krok 2: Do mísy prosejeme mouku společně s kypřícím práškem. Přidáme vajíčko, máslo, cukr a pečlivě zpracujeme těsto. Krok 3: Formu naplníme těstem tak, aby okraje byly vyšší.
Jablka zbavíme slupky a pokrájíme je na malé kousky. Krok 4: Na těsto navrstvíme karamelové Salko, přidáme jablka, posypeme skořicí a třtinovým cukrem. Krok 5: Vložíme do trouby a pečeme zhruba 35 minut do zezlátnutí.

Zveřejněno 17. 1. 2021

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luxusní jablečný koláč s karamelem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/glgr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luxusní jablečný koláč s karamelem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/glgr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Chutná něco mezi lineckým a drobenkovým koláčem. Karamelové salko na chuti není znát, ale dala jsem jen polovinu plechovky. Taková obyčejná chuť, luxusní moučník v tomto receptu nespatřuji. Třeba někdo recept ohodnotí lépe :-)

Suroviny:
mouka hladká, prášek do pečiva, vejce, máslo, cukr, jablko, salko karamelové, cukr třtinový, skořice, tuk

Přidat fotografie receptu