Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sušení rostlinných omáček a pomazánek

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

jumano jumano

Náročný

Doba přípravy 8 až 48 hodin

8 až 48 hodin

Suroviny pro 10

10

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Pomazánku či omáčku lehce rozmixujeme, nemusí ovšem být úplně dohladka. Větší kusy ale určitě ne, ty by se neusušily. Krok 2: Nejdůležitější je, abyste po uvaření pokrm naředili TAK AKORÁT, aby šel zatřepáním plechu nebo patra sušičky dokonale rovnoměrně rozlít po celé ploše. Jistě, sušení bude trvat déle, ale zase se vše usuší za stejnou dobu, nic se nespálí a nic nezůstane mokré. Krok 3: Přesné teploty a časy nelze poradit, musí se vyzkoušet. Pokud máte sušičku, dejte nějaký střed a v troubě sušte na 50, nechte pootevřená dvířka. Teď v zimě můžete sušit i na radiátoru, ale to raději jen tenké vrstvy. Nebo nejdřív trouba / sušička a pak na radiátoru nechat dosušit. Vyzkoušejte, je to zázrak. Hlavně opatrně, ať se hmota nespálí. Usušit jde i jogurt, ale ten je právě na spálení hodně náchylný, tak pozor na to. Krok 4: Na treku taková dobrota fakt potěší a ani se nemusí zalévat horkou vodou, v nouzi a když není vařič, stačí studená, jen pak déle trvá, než to nabobtná a konzistence je trochu moučná. Pokud budete mít možnost ohřevu, oživíte omáčku či pomazánku mnohem lépe.

Zveřejněno 22. 1. 2021

Poznámka autora jumano

Napadlo mě to, když jsem viděl, jak rychle zasychá např. červená čočka, které zbyla v hrnci, který čeká na umytí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sušení rostlinných omáček a pomazánek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1KRm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sušení rostlinných omáček a pomazánek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1KRm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:

Přidat fotografie receptu