Postup přípravy
Krok 1: Pomazánku či omáčku lehce rozmixujeme, nemusí ovšem být úplně dohladka. Větší kusy ale určitě ne, ty by se neusušily.
Krok 2: Nejdůležitější je, abyste po uvaření pokrm naředili TAK AKORÁT, aby šel zatřepáním plechu nebo patra sušičky dokonale rovnoměrně rozlít po celé ploše. Jistě, sušení bude trvat déle, ale zase se vše usuší za stejnou dobu, nic se nespálí a nic nezůstane mokré.
Krok 3: Přesné teploty a časy nelze poradit, musí se vyzkoušet. Pokud máte sušičku, dejte nějaký střed a v troubě sušte na 50, nechte pootevřená dvířka. Teď v zimě můžete sušit i na radiátoru, ale to raději jen tenké vrstvy. Nebo nejdřív trouba / sušička a pak na radiátoru nechat dosušit. Vyzkoušejte, je to zázrak. Hlavně opatrně, ať se hmota nespálí. Usušit jde i jogurt, ale ten je právě na spálení hodně náchylný, tak pozor na to.
Krok 4: Na treku taková dobrota fakt potěší a ani se nemusí zalévat horkou vodou, v nouzi a když není vařič, stačí studená, jen pak déle trvá, než to nabobtná a konzistence je trochu moučná. Pokud budete mít možnost ohřevu, oživíte omáčku či pomazánku mnohem lépe.
Zveřejněno 22. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sušení rostlinných omáček a pomazánek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1KRm
Moje poznámka
Sušení rostlinných omáček a pomazánek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1KRm
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 3 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 9 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 11 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 11 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 14 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 2 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 3 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 3 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 5 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 5 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 5 hodinami
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 5 hodinami
Banánová buchta - hrnková
gahim před 5 hodinami
Miliónová polévka
Fitulka před 5 hodinami
Suroviny:
Komentáře