Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalu pečené hovězí maso

Hodnocení receptu je 4,3 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 084 kJ /
2 410 kcal
Bílkoviny231,56 g
Tuky157,19 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 589 mg
Sodík 3,24 g
Sůl7,90 g
Sacharidy15,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špek dáme před přípravou do mrazáku, aby se maso lépe špikovalo. Úzkým a špičatým nožem uděláme do masa otvory a klínky špeku ho prošpikujeme. Maso stáhneme potravinářským provázkem, aby zachovalo tvar. Krok 2: Maso důkladně osolíme a opepříme. Na sádle ho opečeme ze všech stran dozlatova. Pak ho vytáhneme a ve výpeku orestujeme cibuli a zbytek nakrájeného špeku. Vmícháme hořčici, kmín a přisypeme houby. (Není třeba je namáčet). Krok 3: Vrátíme maso, podlijeme vývarem, přiklopíme a dáme vyhřáté trouby na 220 st. Pečeme deset minut, stáhneme teplotu na 160 st. a pečeme asi 3-4 hodinky. Občas zkontrolujeme a přeléváme výpekem. Krok 4: Měkké maso vytáhneme a udržujeme v teple. Omáčku přelijeme do kastrolu a zahustíme moukou rozmíchanou ve vývaru. Omáčku dobře provaříme a dochutíme. Maso zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a vrátíme do omáčky.

Zveřejněno 22. 1. 2021

Poznámka autorky mika59

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečené hovězí maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2LVz

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečené hovězí maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2LVz

Komentáře (2)

janatka: " Miluji hovězí maso jakékoliv"
Já také...
Jj, krk je krk:yes:
A když můj řezník uloví, tak si pošmáknu i na kravím puberťákovi :-(:-8:-):-D

Dnes uvařeno. Miluji hovězí maso jakékoliv. Příloha bulgur a těstoviny. Moc žravé!!!:-Q:-Q:-Q

Suroviny:
maso hovězí, špek, cibule, houby sušené, sádlo, mouka hladká, hořčice pikantní, kost, kmín mletý, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu