Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klatovské roládky / závitky /ptáčky

Hodnocení receptu je 4,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 386 kJ /
1 526 kcal
Bílkoviny209,36 g
Tuky70,14 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 468 mg
Sodík 2,11 g
Sůl4,80 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso pokrájíme na plátky nebo kapsy, které přes fólii, opatrně naklepeme. Pokud krájíme tenké plátky, není třeba je naklepávat. Můžeme dělat ptáčky / závitky o jedné porci, nebo větší roládky, které před servírováním rozpůlíme. Záleží na velikosti kusu použitého masa, chuti zabalovat roládky atd. Na chuti to neubere, výsledek bude vždy výborný. Krok 2: Plátky masa osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a rozdělíme na ně připravenou zchladlou klatovskou směs z drobně pokrájeného uzeného bůčku, který na rozpálené pánvi osmažíme, poté přisypeme osmažit i pokrájené okurky a nakonec ve směsi necháme za stálého míchání srazit vejce, která osolíme a opepříme. Roládky / ptáčky / závitky, pevně zavineme a zpevníme provázkem. Krok 3: Na rozpuštěném sádle osmažíme pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Pak přidáme připravené maso, které ze všech stran necháme osmažit. Do výpeku přidáme dvě lžíce hořčice, lehce osmažíme, přilijeme vývar těsně nad maso a dusíme pod poklicí, na mírném ohni, doměkka. Za občasné kontroly a případného podlití, dle potřeby. Dusit můžeme jak v kastrolu na plotně, tak i v troubě. Krok 4: Po změknutí masa ptáčky / závitky / roládky vyndáme stranou, po chvilce odstání sundáme provázky. Šťávu rozmixujeme dohladka, dochutíme dle potřeby solí, pepřem, troškou okurkového láku či jemně pokrájenou okurkou a je-li třeba, můžeme ji zahustit troškou jíšky a nechat krátce provařit. Krok 5: Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Zveřejněno 23. 1. 2021

Poznámka autora recepty73

Já znám recept své od babičky, ale shodou okolností jsem ho dnes zahlédl i u Kluků v akci...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klatovské roládky / závitky /ptáčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lqrM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klatovské roládky / závitky /ptáčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lqrM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Nechala jsem okurky jen podélně rozpůlené, jinak jsem postup dodržela a pekla v troubě. Mňam! :-)

zdenka.s: ...Zdeni, děkuji za vyzkoušení:-K ...jsem rád, že Vám chutnalo:yes::-K

Dneska uvařeno ,variace na klasické ptáčky ,ale moc dobré :yes: Klatovská náplň mocinky dobrá a hlavně se krásně plátky masa zavinovaly :-) nikde nic nevylézalo ,paráda
Díky za recept , nedělala jsem rozhodně naposledy. :-K

Herra: ...vůbec není zač;-) ...byla to náhoda a já pevně věřím, že nebudete zklamaná...:-K:-K:-K

Děkuji za recept, také jsem ho shlédla dnes u Kluků v akci a zaujal mě. Chtěla jsem ho hledat na netu a teď to mám bez práce . :-)

Suroviny:
maso hovězí, sůl, pepř mletý, hořčice plnotučná, bůček uzený, okurky sterilované, cibule, sádlo, vývar,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu