Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka na jablkách marinovaná s dijonskou hořčicí

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Aronoele Aronoele

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 612 kJ /
1 102 kcal
Bílkoviny3,36 g
Tuky117,20 g
Vláknina1,80 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 1,08 g
Sůl2,70 g
Sacharidy7,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na cca 1,5 cm plátky, které mírně naklepeme nařízneme okraj, posolíme a dáme do uzavíratelné misky. Smícháme metlou olivový olej s hořčicí, bazalkou a pepřem, touto marinádou přelijeme maso a promícháme. Misku s masem uzavřeme a dáme odležet do lednice alespoň na 2 hodiny. Krok 2: Maso dáme do pekáčku spolu s osminkami jablek, podlijeme trochou vody a při pečení maso poléváme. Asi 10 min před vyndáním z trouby přidáme plátky másla. Krok 3: Podáváme s opečenými brambory nebo s bramborovou kaší, poléváme vzniklou šťávou, kterou předtím dobře promícháme…

Zveřejněno 2. 8. 2009

Poznámka autorky Aronoele

Nejlepší přílohou jsou brambory, předem uvařené do poloměkka, nakrájené na čtvrtky a opečené v troubě na olivovém oleji s mořskou solí a pepřem

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka na jablkách marinovaná s dijonskou hořčicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/869r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka na jablkách marinovaná s dijonskou hořčicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/869r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Nejdříve jsem myslela,že udělám tento recept přesně,ale postupně jsem zjistila,že nemám žádané indigrience a tak jsem to musela trošku změnit,dala jsem kremžskou hořčici a místo bazalky kopr a libeček z mrazáku;-)Je to vynikající i když to nebylo přesně podle receptu.Dávám bod a určitě vyzkouším přesně podle receptu.;-):yes:+1 přidávám foto:-K

Dnes jsem toto dělala,chutnalo nám moc,jen nemám omáčku tak tmavou,protože jsem připečeniny nesetřela do pekáčku/myslím/Dávám bodík a fotku

tak dnes uvařeno a teď snězeno. neměl jsem Dijon hořčici dal jsem plnotučnou. Bylo to úžasný. K tomu jsem udělal pečený nový brambory rozkrojený na půl, přelitý nivovo česněkovým dresinkem s domací majonézou ale jen maličko, abych nepřebil ta jablka.
manželka hlásí proč vaří, když mi to tak jde:-):yes::yes::yes::-p

jana73 - Tvoje fotky jsou vždy krásné, ale - neuraz se: tady u tohoto receptu jsou dvě téměř stejné fotky a jedna mohla být ze vzdálenějšího pohledu, lépe to jídlo vynikne;-)

mňam,mňam :yes:

Právě jsem dojedla a strašně jsem si pochutnala! jednoduché, rychlé a lahodné jídlo! Doporučuji!:-K

Tohle vidím na pohoštění mezi svátky :-p:yes::yes:

Jani, nádherná žravá fotka:-p:yes:

Tak dnes uvařeno:-K šťáva k masu s jablkem je moc dobrá. Uděluji bod:yes: a přidávám fotku.

Tématické fráze:
vepřová panenka, recept nakládaná vepřová panenka, vepřová pečeně na jablkách, nakládaná vepřová panenka, veprova panenka recept, marináda s dijonskou hořčicí, nadívaná panenka, vepřová panenka recepty, marinovaná vepřová pečeně, vepřová panenka nejlepší recepty, vepřová pečeně s horčící, marináda z dijonské hořčice, nadívaná vepřová panenka, recept veprova panenka, dijonska marinada, vepřová pečeně pohlreich, marináda na vepřovou panenku, vepřová pečeně na hořčici, veprova panenka marinada, nejlepsi veprova panenka

Suroviny:
svíčková hovězí, jablko červené, máslo, olej olivový, hořčice dijonská, sušená bazalka, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu