Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečné štrúdle

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Náročný

Suroviny

Porce: 2 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 110 kJ /
4 807 kcal
Bílkoviny98,88 g
Tuky189,93 g
Vláknina49,63 g
Cholesterol 784 mg
Sodík 869 mg
Sůl1,68 g
Sacharidy626,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme mouku, kypřící prášek se špetkou soli a vyhloubíme důlek. Do důlku vložíme tvaroh, vejce, cukr a ocet. Změklé máslo rozložíme kolem dokola. Rukama zpracujeme hladké pružné těsto a uložíme na 1 hodinu do ledničky. Krok 2: Strouhanku opražíme na másle dozlatova a necháme vychladnout. Jablka nakrájíme na tenké plátky, promícháme s máslovou strouhankou, škrobem, skořicí, cukrem, citrónovou šťávou a rumem. Krok 3: Odpočinuté těsto rozdělíme na dva díly. Každý rozválíme na obdélník, čím tenčí, tím lepší. Na každý plát rozprostřeme polovinu náplně. Boční kraje přehneme dovnitř, aby nám neutíkala náplň. Zavineme štrúdl, opatrně přendáme na plech s pečícím papírem. Krok 4: Pečeme přibližně 40 minut při 180°C. Ihned po upečení potřeme rozpuštěným máslem s rumem. Necháme vychladnout a pocukrujeme. Podáváme nejlépe se zmrzlinou, já miluji s vlašskými ořechy.

Zveřejněno 27. 1. 2021

Poznámka autorky MiskaKulicka

* Do náplně můžete přidat rozinky, brusinky, ořechy atd.

* Má FB stránka: https://www.facebook.com/miskakulicka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečné štrúdle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4NNx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečné štrúdle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4NNx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Veronika.Hrozna: vůbec ne, náplň je díky jablíčkům krásně vláčná, škrob nám zachytí šťávu, aby nevytekla ven a nebo štrúdl příliš nerozmočila. Samozřejmě také musíte brát v potaz proměnlivou šťavnatost jablek. Pokud jsou ,, sušší" tak je třeba ubrat strouhanky či škrobu ;-)

MiskaKulicka: Děkuji moc.

MiskaKulicka: Do náplně žádné máslo , jen na opečení strouhanky? Není to bez másla, s tím škrobem trošku suché?

blankaschwarz: Ano, určitě můžete, také to občas dělám :yes:

Krásný štrůdlík, můžu nechat těsto uležet do druhého dne ?

Suroviny:
mouka hladká, máslo, tvaroh ve vaničce, vejce, cukr, ocet, kypřící prášek, jablko, strouhanka, máslo, škrob kukuřičný, cukr vanilkový, rum, šťáva citronová, skořice, máslo

Přidat fotografie receptu