Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený losos v pikantní omáčce s ovocem

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 319 kJ /
793 kcal
Bílkoviny83,48 g
Tuky41,19 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 220 mg
Sodík 3,49 g
Sůl8,32 g
Sacharidy22,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 190° C. Lososa rozdělíme na 4 proužky (2 na porci). V mističce smícháme sójové omáčky, med, ocet, srirachu, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor. Polovinu manga nakrájíme na kostičky, druhou rozmixujeme s 1-2 lžícemi vody a přidáme do mističky. Krok 2: Do zapékací misky nebo pekáčku dáme na dno sezamový olej, položíme porce lososa. Zalijeme připravenou směsí, přidáme kostičky manga a dáme péct na 15 minut. Krok 3: Pečeného lososa vyndáme stranou, na talíře dáme uvařenou jasmínovou rýži, přelijeme omáčkou a poklademe dvěma kousky lososa.
Doplníme natrhanými lístky koriandru nebo nasekanou zelenou natí cibulky.

Zveřejněno 27. 1. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený losos v pikantní omáčce s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5OO8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený losos v pikantní omáčce s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5OO8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
losos, olej sezamový, sojová omáčka světlá, omáčka sojová tmavá, víno švestkové, med, ocet rýžový, česnek, zázvor, mango, koriandr čerstvý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu