Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemné morkovo - drožďové knedlíčky / nočky

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 321 kJ /
316 kcal
Bílkoviny17,26 g
Tuky9,37 g
Vláknina4,66 g
Cholesterol 262 mg
Sodík 405 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy38,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvařený morek z morkové kosti vyndáme a rozmačkáme vidličkou v hlubokém talíři. Rozmícháme ho s droždím, které jsme na kousku másla rozpustili na kašičku, vejcem, jemně nastrouhaným česnekem, solí, pepřem, majoránkou a muškátovým květem dle chuti. Krok 2: Směs zahustíme strouhankou. Přidáme jí tolik, aby se z připravené, ne příliš tuhé hmoty, dobře tvarovaly knedlíčky nebo lžičkou odebíraly malé nočky, které budeme vhazovat do vroucí polévky. Vaříme jen krátce, postačí minutka po vyplavání. Krok 3: Knedlíčky / nočky se hodí jak do klasických masových vývarů, tak i do zeleninových polévek.

TIP: Jak připravit játrové knedlíčky

Zveřejněno 28. 1. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné morkovo - drožďové knedlíčky / nočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gllG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné morkovo - drožďové knedlíčky / nočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gllG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
droždí, máslo, vejce, sůl, pepř mletý, květ muškátový, česnek, majoránka, strouhanka

Přidat fotografie receptu