Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špeková krůtí stehna z remosky s mandlemi

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 940 kJ /
942 kcal
Bílkoviny7,75 g
Tuky84,70 g
Vláknina5,65 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,00 g
Sacharidy34,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí stehna zbavíme hlavní kosti (šlachy můžeme ponechat pro lepší strukturu na úpravu masa). Špek nakrájíme zatuha, seřízneme konečky do špičky - necháme ho ztuhnout, aby se dal krájet tak, že jím prošpikujeme maso. Mandle spaříme, zbavíme slupky a i jimi maso prošpikujeme, můžeme si pomoci nožem udělat menší zářezy a mandle do nich vložit. Krok 2: Zbytek špeku nasekáme na kostičky, na ně položíme krůtí maso, osolíme, okmínujeme, položíme na pokrájené očištěné brambory, přilijeme asi deci vody a necháme v remosce péct cca jednu hodinu. V průběhu pečení můžeme příležitostně podlít další trochou vody. 

Zveřejněno 29. 1. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špeková krůtí stehna z remosky s mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pxxp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špeková krůtí stehna z remosky s mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pxxp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Opraveno. Děkuji:-K

magdalenka:

Môžeš prosím upraviť recept - čo so zemiakmi? Podľa snímkov vidím, že na zemiaky položíme piecť stehná.

Suroviny:
stehno krůtí, kmín celý, špek, mandle, brambory, voda

Přidat fotografie receptu