Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí špíz s čedarovými kroketami bez mouky s česnekovým dipem

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MAKE-FOOD MAKE-FOOD

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 108 kJ /
1 460 kcal
Bílkoviny204,90 g
Tuky50,94 g
Vláknina5,38 g
Cholesterol 774 mg
Sodík 1,14 g
Sůl2,79 g
Sacharidy43,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory zbavíme slupky a lisem na brambory nebo na jemném struhadle nastrouháme a dáme do mísy. K bramborám přidáme žloutek, na malinké kostičky pokrájený čedar, sůl, pepř, muškátový oříšek a řádně promícháme. Z hmoty tvoříme kuličky, které namáčíme do rozšlehaného bílku a obalujeme ve strouhance. Smažíme v dostatečném množství oleje do zlatavé barvy. Krok 2: Kuřecí prsa pokrájíme na kostky a napichujeme je na špejle. Špízy osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a špízy smažíme z obou stran do zlatavé barvy. Krok 3: V misce smícháme zakysanou smetanu, bílý jogurt, pažitku, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Řádně dip promícháme. Špíz podáváme s kroketami a dipem.

Zveřejněno 30. 1. 2021

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí špíz s čedarovými kroketami bez mouky s česnekovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zLLZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí špíz s čedarovými kroketami bez mouky s česnekovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zLLZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, pepř, tymián sušený, olej řepkový, brambory, pepř, vejce, ořech muškátový, sýr chedar, strouhanka, smetana zakysaná, jogurt bílý, petrželka, česnek, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu