Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hermelínové kapsy na žampionech

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 601 kJ /
1 100 kcal
Bílkoviny38,91 g
Tuky84,18 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 283 mg
Sodík 1,23 g
Sůl3,20 g
Sacharidy40,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Silnější plátky vepřového (krkovice, kotleta...) nebo drůbežího (kuřecí prso, krůtí steak...) masa opatrně prořízneme, ale nedokrojíme a uděláme tak hluboké kapsy. Pokud chceme, můžeme maso naklepat, ale nutné to není. Kapsy osolíme, opepříme a do každé z nich vložíme polovinu Hermelínu (Camembertu...), který jsme obalili do tenkých plátků šunky. Kapsy uzavřeme, okraje k sobě buď pevně sklepneme paličkou nebo zpevníme jehlou či párátkem. Krok 2: Do zapékací misky dáme najemno pokrájenou cibuli, přidáme pokrájené žampiony a nasekaný česnek. Na to položíme připravené naplněné kapsy, zalijeme smetanou, zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů, zhruba na 50 minut, doměkka. Dle potřeby přeléváme výpekem, případně podlijeme. Krok 3: Podáváme s bramborovou přílohou nebo rýží. Pokud jsme zpevňovali jehlou nebo párátkem, před servírováním je vyndáme.

Zveřejněno 30. 1. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hermelínové kapsy na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KwwM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hermelínové kapsy na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KwwM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sýr hermelín, žampióny, cibule, česnek, smetana ke šlehání, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu