Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kalamáry s krevetami v pikantní omáčce

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 975 kJ /
711 kcal
Bílkoviny73,64 g
Tuky35,03 g
Vláknina6,10 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 2,17 g
Sůl5,03 g
Sacharidy24,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli, česnek, zázvor a chilli papričku nasekáme na drobné kousky. Smícháme omáčky, víno, ocet
a 60 ml nebo dle potřeby vody. Ve 2 lžících vody rozmícháme škrob. Do wok nebo hluboké rozehřáté pánve dáme 1 lžíci oleje a orestujeme připravenou cibuli, po chvilce přidáme česnek, zázvor a chilli. Krok 2: Do pánve přidáme omyté, osušené a nakrájené kalamáry a omyté a osušené krevety. Restujeme velmi krátce, jakmile krevety zrůžoví, přidáme rajčata a přilijeme směs omáček. Na menší pánvičce orestujeme na plátky nakrájené žampiony a přidáme do pánve. Krok 3: Nakonec zahustíme rozmíchaným škrobem a dochutíme solí, cukrem nebo citronovou šťávou .Do omáčky zamícháme nasekanou cibulovou nať, podáváme s rýží a lístky koriandru.

Zveřejněno 12. 2. 2021

Poznámka autorky Marie Svarcova

Očištěné kalamáry občas mají v Lidlu nebo Globusu v chladícím boxu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kalamáry s krevetami v pikantní omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9VqZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kalamáry s krevetami v pikantní omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9VqZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

magdalenka: :-)já to také nejím každý den , mám ráda naši kuchyni i jiné evropské, když vidím hezký recept tak zkusím a někdy třeba jen jednou. V asijské je pro mne podstatné -masíčka se dělají rychle ve větší vrstvě oleje ( mám ráda arašídový, ten se pak scedí a dá se ještě použít, tak rychle se nepřepálí), na malém množství oleje se dělá pak zelenina, téměř do všech jídel ocet a cukr . stačí 1 lžička, omáčky světlá sójová neobarví nudle, tmavá je výraznější, když se dá sladká nemusí už být cukr, nejvýraznější je ústřicová a používá se téměř všude. Až budeš něco dělat dej vědět - toto je jen pár rad a třeba se hodí. Měj se super. :-K

Marie Svarcova: samozrejme, pokusy u mňa boli, ale nikdy to nebolo "ono". Vzdala som to a preto zhruba raz týždeň, 10 dní som išla do čínskej reštaurácie. Momentálne len do bistra, kde mi to vydajú cez okno. Denne by som to jesť asi nemohla, ale takto je to fajn.

magdalenka: :-) Magdalenko kdo ochutná a propadne tomu - není mu pomoci :-*, je všechno jednoduché, rychle uvařené a moc dobré, ty omáčky vydrží dlouho, rýže a nudle také, tak jen vždy čerstvá zelenina a kdo chce tak i masíčko.:-K Přeji krásné slunečné dny a hodně zdraví:-)

Marie Svarcova: aj ja patrím k tvojim odivovateľom...na exotiku si netrúfam. :-8

MiskaM: :-) moc děkuji za komentář, mám moc ráda asijskou kuchyni, ráda vařím i jím, nikde jsem nenašla recept na kalamáry s omáčkou tak jsem vymyslela tento a měl úspěch :-K přeji hodně zdraví a krásný den

No, to může být dobré <3 u tvých jídel si připadám jak v asijské kuchyně Maruško :-K :yes: krásný jídla máš <3

Suroviny:
kalamáry, krevety, olej arašídový, cibule červená, česnek, zázvor čerstvý, chilli paprika čerstvá, rajče sekané, žampióny, omáčka rybí, omáčka sojová sladká, víno švestkové, ocet rýžový, sůl, cukr, škrob kukuřičný, šťáva citronová, cibulka jarní, koriandr čerstvý

Přidat fotografie receptu