Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohová buchta s čokoládou a kandovaným ovocem

Hodnocení receptu je 4,9 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 879 kJ /
3 078 kcal
Bílkoviny57,60 g
Tuky209,82 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 1,27 g
Sodík 586 mg
Sůl1,94 g
Sacharidy237,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tvaroh s jemně nastrouhanou citronovou kůrou utřeme s cukry a žloutky, přilijeme vlažné rozpuštěné máslo, přisypeme mouku s kypřidlem, řádně promícháme, vsypeme nasekanou čokoládu a kandované ovoce, které zapracujeme do těsta a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Krok 2: Hutnější těsto přendáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové (22cm) formy nebo bábovky či menšího pekáčku, rovnoměrně rozprostřeme a vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme dorůžova, cca 35 minut (dle použité formy) - vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Krok 3: Po vychlazení přelijeme čokoládovou polevou nebo jen pocukrujeme, pokrájíme a podáváme.

Zveřejněno 18. 2. 2021

Poznámka autora recepty73

Buchta je vláčná, žádná dusivka, chuťově bohatá, jako biskupský chlebíček.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohová buchta s čokoládou a kandovaným ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YO4K

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohová buchta s čokoládou a kandovaným ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YO4K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
alobal, vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, kůra citronová, máslo, tvaroh, prášek do pečiva, čokoláda, ovoce kandované

Přidat fotografie receptu