Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohová buchta s čokoládou a kandovaným ovocem

Hodnocení receptu je 4,9 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

Množství do dortové formy o průměru 22 cm

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 879 kJ /
3 078 kcal
Bílkoviny57,60 g
Tuky209,82 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 1,27 g
Sodík 586 mg
Sůl1,94 g
Sacharidy237,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dortovou formu o průměru cca 22 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Místo dortové formy můžeme použít menší pekáček či bábovkovou formu.
V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme předehřát na 170 °C. Krok 2: Rozpustíme máslo, které pak použijeme vlažné. Krok 3: Čokoládu nasekáme a kandované ovoce nakrájíme na menší kousky. Krok 4: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 5: Tvaroh s jemně nastrouhanou citronovou kůrou utřeme s cukry a žloutky, přilijeme vlažné rozpuštěné máslo, přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a řádně promícháme. Krok 6: Pak vsypeme nasekanou čokoládu a kandované ovoce, zapracujeme do těsta a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Krok 7: Hutnější těsto přendáme do připravené formy, rovnoměrně rozprostřeme a vložíme do předehřáté trouby na 170 °C. Pečeme dorůžova, cca 35 minut (dle použité formy) - vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Krok 8: Po vychlazení přelijeme čokoládovou polevou nebo jen pocukrujeme, pokrájíme a podáváme.

TIP: Jak připravit čokoládovou polevu

Zveřejněno 18. 2. 2021

Poznámka autora recepty73

Buchta je vláčná, žádná dusivka, chuťově bohatá, jako biskupský chlebíček.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohová buchta s čokoládou a kandovaným ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YO4K

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohová buchta s čokoládou a kandovaným ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YO4K

Marie

Suroviny:
tvaroh měkký, vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, kůra citronová, máslo, mouka polohrubá, prášek do pečiva, čokoláda, ovoce kandované, máslo, mouka hrubá, poleva čokoládová, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu