Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy s "paloučkem"

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Andulka 53 Andulka 53

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 20

20

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 358 kJ /
2 954 kcal
Bílkoviny68,88 g
Tuky207,80 g
Vláknina7,32 g
Cholesterol 1,95 g
Sodík 752 mg
Sůl1,86 g
Sacharidy198,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozdělíme a bílky dáme šlehat. Když se udělá pěna, přidáme postupně cukr. Vyšleháme úplně do tuha. Snížíme otáčky a po jednom přidáváme žloutky.
Sypkou směs promícháme a nejlépe stěrkou nadvakrát vmícháme do pěny. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vystlaný papírem na pečení. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme cca 12 minut na velkém plechu.
Během pečení na stůl připravíme čistý pečící papír, který mírně pocukrujeme práškovým cukrem. Po upečení korpus necháme asi 5 minut odležet a překlopíme ho na pocukrovaný papír. Vrchní opatrně stáhneme. Potřeme džemem.
Korpus rozdělíme na polovinu. Krok 2: Na krém vyšleháme nejprve mascarpone s oběma paloučky, pak přidáme sladkou šlehačku a vyšleháme do tuha. Krok 3: Na první část korpusu na džem natřeme polovinu krému, položíme na něj druhou polovinu a rozetřeme druhou část krému.
Polejeme polevou.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a pak do ní vlijeme asi 1 dl šlehačky. Vymícháme, pokud je poleva hustá, ještě přidáme šlehačku. Polevou polijeme zákusek. Kostičky bílé čokolády dáme také rozpustit. Krok 4: Do rozpuštěné bílé čokolády přidáme trošku šlehačky, vymícháme a lžičkou uděláme podélně čáry. Vezmeme špejli a tou přejedeme po celé délce přes řezy a tak vznikne vzor. Můžete zdobit samozřejmě dle své fantazie.

Zveřejněno 26. 2. 2021

Poznámka autorky Andulka 53

Přidala jsem foto šlehaček, které kupuji ve zdravé výživě. Růžová je do krému, je slazená. Zelená je bez cukru, na vaření a tu přidávám i do polevy. Jde také vyšlehat. Hlavně nepotřebujete žádný ztužovač.

Přeji dobré chutnání.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy s "paloučkem"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y1pp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy s "paloučkem"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y1pp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Dajda, Andulka 53: děkuji za vysvětlení, a jak vidím, tak název byl změněn na palouček. ;-)

Andulka 53: Není to samozřejmě úplně totéž, ale konzistence je hodně podobná. Já mám tento sýr ráda.

Nadja ano, je to tak. Koupila jsem ho v Lidlu. Ale chuť luciny nemá. Aspoň se mi to nezdálo. :-):

Dajda:

Nadja: Čerstvý sýr typu Lučina - k dostání v Lidlu. ;-)

:-? co je paloucek ???:-?

Suroviny:
vejce, cukr krystal, mouka polohrubá, kakao nesquik, kypřící prášek, mascarpone, sýr, šlehačka, čokoláda na vaření, šlehačka, čokoláda bílá,

Přidat fotografie receptu