Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filet z mořské ryby v alobalu

Hodnocení receptu je 4,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dajda Dajda

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 007 kJ /
480 kcal
Bílkoviny74,19 g
Tuky14,44 g
Vláknina5,01 g
Cholesterol 260 mg
Sodík 392 mg
Sůl0,94 g
Sacharidy11,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme si 2 větší čtverce silnějšího alobalu a zlehka je potřeme olejem. Rybu opláchneme, osušíme a položíme na alobal. Osolíme a opepříme. Oloupaný stroužek česneku rozmáčkneme naplocho nožem, drobně nasekáme a přidáme na rybu. Navrch každé porce dáme 3 tenčí kolečka citrónu a pár snítek petrželky. Dobře uzavřeme, dáme na suchý plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů maximálně (!) 20 minut - řídíme se podle tloušťky rybího filetu.
Mezitím smícháme suroviny na omáčku. S česnekem zacházíme opatrně, nepřipravujeme bramboráky! Krok 2: Připravíme přílohu z brambor podle vlastních chutí - já preferuji bramborovou kaši. Krok 3: Rybu i s vypečenou šťávou vyndáme na talíř a naservírujeme s přílohou.

Zveřejněno 3. 3. 2021

Poznámka autorky Dajda

Jde o velmi lehké jídlo. Pokud vynecháme česnek, koření a majonézu, vytvoříme opravdu dietní pokrm bez tuku.

Zdroj: Již dávno shlédnutý program k dietnímu stravování TV Paprika.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filet z mořské ryby v alobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DyNn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filet z mořské ryby v alobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DyNn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:-)<3:yes::-K

Dajda: :-K;-)

tejaja: A já děkuji za super fotky!

Eja57: Aj ja. Vypečená šťava vsiakla do zemiakov, kým som to vyfotila. Určite by som šťavu nevyliala.

tejaja: dělala jsem včera, z obyčejné tresky, dodržela jsem recept do puntíku včetně omáčky, s bram kaší a je to opravdu moc dobre

Veľmi chutná, nepreplácaná rybička. Použila som sumčeka afrického a bolo to rýchle a dobré. Díky za recept.:-K;-)

Eja57: Bohužel jsme vše snědli včera! :-Q

S brkasi bych si prosila jednu porci, děkuji:yes::-K
Moc pěkné.

Suroviny:
ryba mořská, olej olivový, česnek, citron, petrželka, sůl, pepř, jogurt bílý, majonéza, česnek, zázvor, petrželka, cukr

Přidat fotografie receptu