Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žemlovka z vánočky s tvarohem a sněhem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 618 kJ /
1 582 kcal
Bílkoviny110,68 g
Tuky71,48 g
Vláknina23,40 g
Cholesterol 1,63 g
Sodík 826 mg
Sůl1,66 g
Sacharidy112,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tvaroh ušleháme s cukrem, mlékem a žloutky, pak přidáme sníh z bílků. Krok 2: V mléce rozšleháme žloutky a namáčíme do nich nakrájenou vánočku. (z vánočky je žemlovka ještě chutnější než z rohlíků ). Zapékací mísu vymazanou máslem poklademe namočeným pečivem. Oloupaná jablka zbavená jadřinců rovnoměrně rozložíme na pečivo. Posypeme cukrem, mletou skořicí, rozinkami a ořechy. Na jablka rozprostřeme ušlehaný tvaroh a poklademe další vrstvou namočeného pečiva. Zbytkem mléka polijeme žemlovku, poklademe kousky másla a na povrch rozetřeme sníh z bílků. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. dozlatova. Před podáváním žemlovku pocukrujeme.

Zveřejněno 5. 3. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovka z vánočky s tvarohem a sněhem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/52yR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovka z vánočky s tvarohem a sněhem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/52yR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Amanda 51: Moc děkuji:-K

RubyRom: mám vanocku a vyzkouším ji ta bude moc dobrá a jednoducha

Tak tu zkusím ta vypadá dobře a musi být moc dobrá

Anna Kocikova: Děkuji

Romi:-Q:-K:yes:

Suroviny:
vánočka, mléko, vejce, jablko, cukr, skořice mletá, máslo, rozinky, tvaroh, cukr, vejce, mléko

Přidat fotografie receptu