Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 636 kJ / 391 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,33 g |
Tuky | 15,51 g |
Vláknina | 1,16 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 201 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 31,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Řízky lehce naklepeme přes fólii a mírně osolíme.
Krok 2: Jedno vejce dáme do misky, přidáme žloutek z druhého vejce a rozšleháme s vínem. Přidáme prosátou mouku, promícháme a do vzniklého těstíčka zlehka metličkou vmícháme ušlehaný sníh ze zbylého bílku a špetky soli (podle potřeby přidáme víno nebo vodu).
Krok 3: V hluboké pánvi rozehřejeme větší vrstvu oleje (řízek by měl plavat) a řízky namáčené v těstíčku smažíme z obou stran do zlaté barvy.
Krok 4: Podáváme s různě upraveným bramborem a doplníme čerstvým zeleninovým salátem.
Zveřejněno 6. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské vinné řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lBY6
Moje poznámka
Francouzské vinné řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lBY6
Nejnovější recepty
Segedínský závitek
Přidáno před 4 hodinami
Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou
Přidáno před 4 hodinami
Pikantní vepřová žebra
Přidáno před 4 hodinami
Chalupářská játra
Přidáno před 4 hodinami
Jarní ptáček
Přidáno před 4 hodinami
Cuketové rizoto s medvědím česnekem, sušenými rajčaty a čedarem
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špagety Carbonara
AnnaGrabmylerova před 1 hodinou
Bábovka z pudinku
Jakubaru před 1 hodinou
Rychlá tvarohová buchta hrnková
Ewush před 1 hodinou
Krůtí plátky se zeleninou
Antonausprag před 3 hodinami
Nadýchaný perník z kyšky
MonkaF před 3 hodinami
Gyros kuřecí proužky na smetanové zelenině
Lucie1001 před 4 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
TondaJ před 5 hodinami
Americké čokoládové cookies
SofieA před 5 hodinami
Barevné makronky
_Daniela_ před 6 hodinami
Suroviny:
řízky krůtí,
vejce,
víno bílé,
mouka polohrubá,
olej,
sůl
Komentáře (3)