Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí játra v portském víně

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 894 kJ /
692 kcal
Bílkoviny68,01 g
Tuky42,13 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,04 g
Sodík 286 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy10,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme (pozor na žluč, dobře prohlédneme) a nakrájíme na poloviny, spaříme a osušíme papírovou utěrkou . Kousky jater lehce poprášíme moukou. Krok 2: Do hluboké rozehřáté pánve dáme máslo s olejem a kousky jater z obou stran orestujeme, pak na ně přidáme hřebíček. Podlijeme vínem, snížíme teplotu, přilijeme vývar a dusíme cca 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme. Krok 3: Podáváme se šťouchaným bramborem, rýží nebo nejlépe s chlebem jako předkrm, případně teplé pohoštění.

Zveřejněno 9. 3. 2021

Poznámka autorky Marie Svarcova

Víno můžeme použít i jiné kvalitní nebo je dobré i Sherry. Mamka dávala hřebíček celý, zapíchnutý do králičích jater, já mám raději mletý. Nejlepší jsou s chlebem a namáčet kousky do sosíku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra v portském víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MLjQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra v portském víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MLjQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra kuřecí, mouka hladká, máslo, olej, vývar, pepř mletý, koření hřebíček, sůl

Přidat fotografie receptu