Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec na ajvaru

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie723 kJ /
173 kcal
Bílkoviny2,22 g
Tuky8,42 g
Vláknina12,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 336 mg
Sůl0,83 g
Sacharidy17,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jako první připravíme maso, které z každé strany osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, sušeným česnekem a dáme stranou na talíř. Krok 2: Připravíme pánev a do ní dáme trochu oleje nebo kousek sádla. V rozpálené pánvi s tukem dáme z každé strany opéct maso. Maso pak vyndáme na talíř. Krok 3: Do pánve dáme cibuli, kterou jsme předem oloupali a nakrájeli na plátky a dali lehce orestovat. K cibuli přidáme zpět maso, přidáme ajvar, lehce promícháme, přilijeme trochu vody, asi hrnek. Pánev přikryjeme alobalem a necháme maso dusit doměkka, asi 30-45 minut. Krok 4: Po 45 minutách alobal sundáme a necháme maso dojít.
Maso nejlépe podáváme s rýží.

Zveřejněno 13. 3. 2021

Poznámka autorky MiskaM

Maso je měkoučké pod alobalem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na ajvaru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AvnB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na ajvaru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AvnB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Perfekt. Sice jsem to nechal na moc mírném ohni, ale když jsem prodloužil čas dušení vše dopadlo moc dobře. Určitě budu opakovat.

Marie Svarcova: děkuji Maruš :-K bylo to moc dobré

:yes::yes::yes: moc pěkný recept i foto :-K

Suroviny:
plec vepřová, cibule, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, česnek sušený, ajvar, voda, olej

Přidat fotografie receptu