Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Normandská jelítka

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie564 kJ /
135 kcal
Bílkoviny0,30 g
Tuky14,85 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jelítka nakrájíme na silnější kolečka, jablko na kostičky. Krok 2: V pánvi rozehřejeme sádlo a kousky jelítek na něm zprudka opečeme. Krátce před koncem přidáme nakrájené jablko a smažíme společně 2-3 minuty. Krok 3: Podáváme horká s bagetou.

Zveřejněno 16. 3. 2021

Poznámka autorky maris

Zdroj: Francouzská kuchyně.

Černá jelítka jsou ve Francii tradiční vánoční pokrm a jsou často upravována právě tímto způsobem. Francii jsem navštívila, ale jelítko jsem tam neměla, proto nevím, jestli se chuťově od těch našich liší. Vím ale, že by měla být žemlová, která se mi ale nepodařilo sehnat. Je to trochu překvapivá, ale velice dobrá kombinace.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Normandská jelítka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rLRw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Normandská jelítka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rLRw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

yanull: Jani, přesně tak, to jablko sebere tučnost a jelítko odlehčí. Děkuju a snad Ti bude chutnat:-8

Jelítko mám v mrazáku, dokonce žemlové, tak ho v této úpravě zkusím. Možná to jablko se tam dává, aby trochu stáhlo jeho tučnost? Ale třeba je to i z jiného důvodu, pro tu netradiční chuť ;-)

Suroviny:
jelito, jablko zelené, sádlo

Přidat fotografie receptu