Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní grilovaná žebra

Dobře ochucená žebra patří k nejoblíbenějším připravovaným dobrotám v grilovací sezoně. Jejich příprava se sice prodlouží potřebnou dobou odležení, ale výsledek je famózní. Ten kdo má rád pálivé chutě, jistě ocení tuto variantu.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kapacita Kapacita

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min +12 hodin odležení

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava, +12 hodin odležení )

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie886 kJ /
212 kcal
Bílkoviny3,86 g
Tuky11,88 g
Vláknina6,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 79 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy20,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Marinádu vytvoříme tak, že do hmoždíře dáme všechny suroviny a vytvoříme z nich pastu. Krok 2: Připravenou marinádou potřeme žebra a necháme 12 hodin odležet v ledničce. Krok 3: Grilujeme do měkka.

TIP: Jak grilovat

Zveřejněno 23. 3. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní grilovaná žebra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xR6n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní grilovaná žebra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xR6n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, olej, omáčka chilli, česnek, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu