Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ryba s omáčkou z medvědího česneku

K vyváženému jídelníčku patří také pravidelné zařazování ryb. Nemusí se jednat o speciality, můžete vyzkoušet třeba rybu s omáčkou, podle tohoto receptu. Orestované filety jsou doplněny jemnou, ale aromatickou omáčkou z medvědího česneku a smetany.

Hodnocení receptu je 3,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 581 kJ /
617 kcal
Bílkoviny59,86 g
Tuky30,06 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 272 mg
Sodík 281 mg
Sůl0,68 g
Sacharidy10,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji orestujeme nahrubo nakrájený medvědí česnek. Zalejeme jej vínem nebo citronovou šťávou, osolíme, opepříme a 5 minut povaříme. Poté česnek rozmixujeme. Krok 2: Přilijeme smetanu a ještě chvíli necháme povařit, dokud omáčka nezhoustne. Poté v ní necháme rozpustit máslo a promícháme. Krok 3: Filety ryb obalíme ve směsi hladké mouky a papriky a z obou stran ji orestujeme na oleji. Krok 4: Rybu podáváme s omáčkou z medvědího česneku a brambory.

Zveřejněno 26. 3. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ryba s omáčkou z medvědího česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Z6n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ryba s omáčkou z medvědího česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Z6n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
filet z ryb, česnek mědvědí, víno bílé, smetana, máslo, olej, mouka hladká, paprika sušená sladká, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu