Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mandlová roláda s vůní perníku

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: Podle nakrájení velikosti kousků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 996 kJ /
4 301 kcal
Bílkoviny71,70 g
Tuky299,90 g
Vláknina19,20 g
Cholesterol 1,67 g
Sodík 541 mg
Sůl1,24 g
Sacharidy319,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 200 g smetany nalijeme do misky, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, máslo, nalámanou čokoládu a ve vodní lázni mícháme, až se vše spojí do hladké jednobarevné hmoty. Necháme vychladnout a dáme do lednice na dvě hodiny odpočinout. Krok 2: Boky a střed pečící formy potřeme tukem, přilepíme pečící papír, který potřeme jen troškou oleje. Do jedné mísy dáme bílky s pár zrnky soli a vyšleháme tuhý sníh. V druhé míse žloutky a krupicový cukr vyšleháme do světlé pěny. Přidáme 1/4 vyšlehaného sněhu a pak postupně zašleháme mouku, smíchanou s perníkovým kořením, strouhanou citronovou kůrou a strouhané mandle. Zlehka vmícháme zbylý sníh. Těsto rozetřeme na pečící papír a pečeme ve středu trouby 8-10 minut v předem vyhřáté troubě na 200°C. Krok 3: Hotový plát vyklopíme na pocukrovanou utěrku a opatrně stáhneme pečící papír a rychle přikryjeme druhou, mírně navlhčenou utěrkou. Plát srolujeme a necháme vychladnout. Než roláda vychladne, ušleháme čokoládovou šlehačku a v druhé misce bílou šlehačku, vanilkový cukr a ztužovač do tuha. Krok 4: Rozvinutý plát potřeme čokoládovou šlehačkou, na ni v pruzích poklademe bílou šlehačku a opatrně ji rozetřeme na tmavou šlehačku. Posypeme mandlemi a strouhanou čokoládou a roládu pevně zavineme. V misce rozpustíme kousky čokolády, máslo, přidáme olej a mícháme do hustoty, kterou potřebujeme. Roládu potřeme, ozdobíme a dáme do lednice ztuhnout.

Zveřejněno 3. 4. 2021

Poznámka autorky Jaromira18

Můžeme místo mandlí dát ořechy, nebo také nic. Šlehačku někdy dávám jedné barvy a plním jahodami, meruňkami, atd.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandlová roláda s vůní perníku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2YWj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandlová roláda s vůní perníku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2YWj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

yanull: Moc děkuji.:-K:-K:-K

Chutná roláda :-K.

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, cukr krupice, mandle strouhané, koření do perníku, kůra citronová, smetana ke šlehání, cukr moučkový, čokoláda na vaření, máslo, cukr vanilkový, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, ztužovač šlehačky, čokoláda na vaření, máslo, olej

Přidat fotografie receptu