Nejvláčnější velikonoční beránek
Vláčnost tohoto velikonočního beránka nám zajistí vyšlehaný sníh z bílků. Ten opatrně vmícháme do směsi vyšlehaných žloutků s moukou, cukry a dalšími surovinami. Zároveň nám pečení beránka provoní byt citronem a rumem.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 792 kJ / 4 731 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,16 g |
Tuky | 166,07 g |
Vláknina | 16,20 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 2,03 g |
Sůl | 2,48 g |
Sacharidy | 704,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: 5 bílků vyšleháme s cukrem 1, vanilkovým cukrem, solí a vinným kamenem do pěny.
Krok 2: Žloutky budeme šlehat asi 3 minuty do pěny, poté přidáme mléko a olej.
Krok 3: Mouku, cukr 2, sodu, kypřicí prášek a citronovou kůru smícháme. Směs sypkých surovin a žloutkovou směs smícháme do hladka. Poté opatrně vmícháme vyšlehané bílky.
Krok 4: Včas předehřejeme troubu na 195 °C. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme 1 hodinu (nebo podle trouby).
Krok 5: Vyklopíme z formy a nazdobíme mašličkami a kytkami.
Zveřejněno 3. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejvláčnější velikonoční beránek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Zw4
Moje poznámka
Nejvláčnější velikonoční beránek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Zw4
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 23 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Suroviny:
bílek,
soda jedlá,
kypřící prášek,
cukr krupice,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
sůl,
kypřicí prášek bez fosfátů,
olej,
mléko,
mouka hladká,
rum,
kůra citronová
Komentáře