Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Super velikonoční věnec

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

fluffy cloud

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 200 kJ /
3 633 kcal
Bílkoviny90,95 g
Tuky118,10 g
Vláknina16,98 g
Cholesterol 961 mg
Sodík 284 mg
Sůl0,64 g
Sacharidy543,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z droždí, lžíce cukru moučky, lžíce hladké mouky a poloviny mléka (150 g) uděláme kvásek, který vložíme do trouby předehřáté na 40 stupňů, doporučuji ohřát vodu na 100 stupňů a nalít do kovové misky, aby v troubě byla pára. Krok 2: Mezitím smícháme všechny ostatní sypké suroviny. Poté uděláme tekutý mix ze zbytku mléka, másla (nesmí být rozpuštěné) a žloutku, nebudeme nijak míchat. Krok 3: Po vyběhnutí kvásku smícháme suchý mix, tekutý mix, a kvásek, budeme hníst 5 minut, dáme do trouby ve stejné teplotě, ve které byl kvásek vykynutý na 30 minut, po vykynutí znovu budeme hníst na 3 minuty a zase dáme kynout do trouby na 30 minut. Krok 4: Těsto rozdělíme na 3 prameny a budeme zaplétat jako cop. Po dopletení stočíme do kruhu a upravíme, aby nebyl vidět spojený předěl. Vezeme buď zapékací o průměru 8 cm nebo skleničku. Když budete péct se skleničkou, musíte ji obalit v alobalu, když budete používat zapékací misku, musíte ji obmazat tukem nebo nastříkat olejem. Stejně tak budeme potřebovat ráfek nebo dortovou formu o průměru 26 cm (já jsem použil dortovou formu 24 cm rozkládací z Tescomy, já jsem ji rozložil a měla něco kolem 26 cm), ráfek vymažeme tukem nebo nastříkáme olejem, zapékací misku dáme doprostřed a ráfek dáme kolem . Krok 5: Potěr před pečením uděláme tak, že smícháme všechny a budeme metličkou míchat do hladka. Těsto necháme kynout 15 minut v ráfku, se zapékací miskou uprostřed. Před pečením pomašlujeme. Krok 6: Vložíme do trouby předehřáté na 175 ° C a péct budeme hodinu, po půl hodině dáme ráfek pryč a znovu potřeme potěrem před pečením. Během pečení uděláme potěr po pečení tak, že smícháme mléko a cukr do té doby, až bude cukr rozpuštěný. Krok 7: Po dopečení pomašluje a pocukrujeme.

TIP: Top 7: Nejlepší recepty na velikonoční věnce

Zveřejněno 3. 4. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Super velikonoční věnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/52Lq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Super velikonoční věnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/52Lq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
droždí, cukr moučkový, mouka hladká, mléko, žloutek, mouka hladká, cukr hnědý, cukr krupice, sůl, máslo, anýz, skořice, vejce, mléko, cukr hnědý, mléko, cukr krupice

Přidat fotografie receptu