Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Super velikonoční věnec

Velikonoční věnec je, vedle beránka a mazance, tradičním symbolem jarních svátků. Jemné, ale kořeněné kynuté těsto tvarujeme a splétáme do věnce. Ten před a po upečení potřeme na chuť a barvu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

fluffy cloud

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 90 min

180 min (90 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 200 kJ /
3 633 kcal
Bílkoviny90,95 g
Tuky118,10 g
Vláknina16,98 g
Cholesterol 961 mg
Sodík 284 mg
Sůl0,64 g
Sacharidy543,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z droždí, lžíce cukru moučky, lžíce hladké mouky a poloviny mléka (150 g) uděláme kvásek, který vložíme do trouby předehřáté na 40 stupňů. Doporučujeme ohřát vodu na 100 °C, nalít do kovové misky a vložit do trouby, aby v troubě byla pára. Krok 2: Mezitím smícháme všechny ostatní sypké suroviny. Poté uděláme tekutý mix ze zbytku mléka, másla (nesmí být rozpuštěné) a žloutku, nebudeme nijak míchat. Krok 3: Po vyběhnutí kvásku smícháme suchý mix, tekutý mix, a kvásek, budeme hníst 5 minut, dáme do trouby ve stejné teplotě, ve které byl kvásek vykynutý na 30 minut, po vykynutí znovu budeme hníst na 3 minuty a zase dáme kynout do trouby na 30 minut. Krok 4: Těsto rozdělíme na 3 prameny a budeme zaplétat jako cop. Po dopletení stočíme do kruhu a upravíme, aby nebyl vidět spojený předěl. Krok 5: Vezeme buď zapékací misku (obmazat tukem nebo nastříkat olejem) o průměru 8 cm nebo skleničku (tu obalit v alobalu). Stejně tak budeme potřebovat ráfek nebo dortovou formu o průměru 26 cm. Ráfek vymažeme tukem nebo nastříkáme olejem, zapékací misku dáme doprostřed a ráfek dáme kolem. Krok 6: Těsto necháme kynout 15 minut v ráfku, se zapékací miskou uprostřed. Před pečením pomašlujeme. Krok 7: Potěr před pečením uděláme tak, že smícháme všechny suroviny a budeme metličkou míchat dohladka. Krok 8: Vložíme do trouby předehřáté na 175 ° C a péct budeme přibližně 1 hodinu. Po půlhodině dáme ráfek pryč a znovu potřeme potěrem před pečením. Krok 9: Během pečení uděláme potěr po pečení tak, že smícháme mléko a cukr do té doby, až bude cukr rozpuštěný. Krok 10: Po dopečení pomašluje a pocukrujeme.

TIP: Top 7: Nejlepší recepty na velikonoční věnce

TIP: Sladké velikonoční pečení

Zveřejněno 3. 4. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Super velikonoční věnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/52Lq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Super velikonoční věnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/52Lq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
droždí, cukr moučkový, mouka hladká, mléko, žloutek, mouka hladká, cukr hnědý, cukr krupice, sůl, máslo, anýz, skořice, vejce, mléko, cukr hnědý, mléko, cukr krupice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu