Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotový beránek se šlehačkou

Na Velikonoce by neměl na stole chybět tradiční beránek. Upéct jej můžete z piškotového těsta. K dozdobení pak poslouží šlehačka, kterou můžete vytvořit obdobu beránkových načechraných kudrlinek.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

fluffy cloud

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 009 kJ /
1 675 kcal
Bílkoviny50,98 g
Tuky33,20 g
Vláknina4,22 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 401 mg
Sůl1,04 g
Sacharidy291,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oddělíme žloutky a bílky. Bílky vyšleháme s cukrem, vinným kamenem, špetkou soli a špetkou sody do tuha. Krok 2: Také budeme 3 minuty šlehat žloutky, abychom je provzdušnily. Vyšlehané žloutky opatrně vmícháme stěrkou do bílkové směsi, poté přidáme hladkou mouku a kukuřičný škrob. Krok 3: Vymažeme a vysypeme hrubou moukou beránkovou formu. Krok 4: Pečeme při 160 °C přibližně 1 hodinu. Krok 5: Po dopečení ozdobíme šlehačkou.

TIP: Jak vymazat a vysypat formu na beránka

Zveřejněno 3. 4. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotový beránek se šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7gA8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotový beránek se šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7gA8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, kypřicí prášek bez fosfátů, sůl, soda jedlá, cukr moučkový, mouka hladká, škrob kukuřičný, tuk, mouka hrubá, šlehačka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu