Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 009 kJ / 1 675 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,98 g |
Tuky | 33,20 g |
Vláknina | 4,22 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 401 mg |
Sůl | 1,04 g |
Sacharidy | 291,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oddělíme žloutky a bílky. Bílky vyšleháme s cukrem, vinným kamenem, špetkou soli a špetkou sody do tuha. Také budeme 3 minuty šlehat žloutky, abychom je provzdušnili.
Krok 2: Vyšlehané žloutky opatrně vmícháme stěrkou do bílkové směsi, poté přidáme hladkou mouku a kukuřičný škrob.
Krok 3: Vymažeme a vysypeme hrubou moukou beránkovou formu.
Krok 4: Pečeme na 160 °C hodinu.
Krok 5: Po dopečení ozdobíme šlehačkou.
Zveřejněno 3. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotový beránek se šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7gA8
Moje poznámka
Piškotový beránek se šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7gA8
Nejnovější recepty
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno před 3 hodinami
Bramborové placky plněné brynzou
Přidáno před 4 hodinami
Bramborové krokety jako chuťovky
Přidáno před 4 hodinami
Smažený bramborový knedlík v těstíčku
Přidáno před 4 hodinami
Babiččiny bramborové klobásky
Přidáno před 4 hodinami
Avokádová omeleta bez mouky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené těstoviny s kysaným zelím
Neregistrovaný před 7 minutami
Sýrová omáčka s listovým špenátem a kuřecím masem
Neregistrovaný před 7 minutami
Mojito (bez alkoholu)
Neregistrovaný před 11 minutami
Citronové rozinky
Neregistrovaný před 16 minutami
Bramborové krokety jako chuťovky
Neregistrovaný před 22 minutami
Moravské koláče
Neregistrovaný před 23 minutami
Jogurtový koláč
Neregistrovaný před 27 minutami
Hrachová omáčka
Neregistrovaný před 33 minutami
Křupavé bramboráky
Neregistrovaný před 34 minutami
Buchta "Orgasmus"
Neregistrovaný před 34 minutami
Suroviny:
vejce,
kypřicí prášek bez fosfátů,
sůl,
soda jedlá,
cukr moučkový,
mouka hladká,
škrob kukuřičný
Komentáře