Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí na šalvěji se žampiony

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 250 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 240 min

250 min (10 min příprava + 240 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 011 kJ /
3 588 kcal
Bílkoviny314,74 g
Tuky240,99 g
Vláknina24,04 g
Cholesterol 790 mg
Sodík 2,45 g
Sůl5,50 g
Sacharidy32,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mäso necháme asi 5 hod pri izbovej teplote stáť. Potom ho osolíme a uložíme do pekáča. Krok 2: Okolo mäsa rozložíme na kocky nakrájanú slaninu, na mesiačiky narezanú cibuľu, strúčiky cesnaku, korenie, bobkový list a vetvičky šalvie. Podlejeme vodou a zakryté dáme do rúry. Pečieme pomaly na 150°C asi 2,5-3 hod. Mäso kontrolujeme a priebežne podlievame, aby sme mali dostatok šťavy. Šťavou pri pečení aj prelievame mäso. Krok 3: Potom mäso vyberieme z rúry, rozložíme okolo neho na polovice narezané šampiňóny, podľa potreby podlejeme vriacou vodou, zakryjeme a pečieme ďalej pomaly asi 1 hodinu. Dĺžka pečenia závisí od veku diviaka. Mladého diviačika pečieme kratšie, preto prepečenosť skontrolujeme. Krok 4: Upečené mäso vyberieme, nakrájame na plátky a podávame s vypečenou šťavou a knedlíkami.

Zveřejněno 4. 4. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí na šalvěji se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mDEE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí na šalvěji se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mDEE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Marie Svarcova: :-K;-)

:yes::yes: kančí mám také ráda <3:-K

Jaromira18: <3:-K

:yes:

Suroviny:
krkovice vepřová, žampióny, slanina uzená, šalvěj, pepř černý, bobkový list, cibule, česnek, sůl

Přidat fotografie receptu