Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Japonské kuřecí řízečky Tori Katsu

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 809 kJ /
2 344 kcal
Bílkoviny221,99 g
Tuky28,61 g
Vláknina14,17 g
Cholesterol 903 mg
Sodík 3,67 g
Sůl8,21 g
Sacharidy292,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na omáčku v malé misce smícháme všechny přísady a mícháme, dokud se dobře nespojí. Dáme zatím stranou. Krok 2: Kuřecí prsa nakrájíme rovnoběžně s prkénkem přímo uprostřed, aby na sobě byly dva tenké plátky. Rozkrojíme každý na polovinu a získáme tak čtyři malé kousky každého kuřecích prsa. Každý kousek ochutíme solí, pepřem a důkladně obalíme v trojobalu - v mouce, rozšlehaných vejcích a panko strouhance. Krok 3: Do hluboké rozehřáté pánve dáme vyšší vrstvu oleje na smažení. Jakmile je olej dostatečně horký (kolem vložené špejle se dělají bublinky), vkládáme do něj postupně 2-3 kousky a smažíme, dokud nebudou z každé strany zlatohnědé. Hotové řízečky vyndáváme na talíř vyložený papírovou utěrkou odsát přebytečný tuk.

Řízečky Katsu podáváme položené na rýži s trochou omáčky buď přelité nebo zvlášť v mističce.

Zveřejněno 6. 4. 2021

Poznámka autorky Marie Svarcova

Katsu je klasické japonské jídlo, (které se snadno dělá jako náš řízek), podávané s rýží a přelité omáčkou.

Kuřecí katsu má své jméno od katsuretsu, což v japonštině znamená kotleta. Styl Katsu je forma vaření, která zahrnuje smažené kotlety a jiné maso nebo mořské plody, obalené v panko strouhance.

Panko strouhanku vyrobíme snadno z bílého toustového chleba bez kůrek. Nahrubo krajíčky nastrouháme,

usušíme na pečícím papíru cca 3 minuty v předehřáté troubě na 150° C a necháme vychladnout.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Japonské kuřecí řízečky Tori Katsu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vPjL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Japonské kuřecí řízečky Tori Katsu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vPjL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Eja57: :-) díky za komentář:-K hezký zbytek dne

Jen bych zdůraznila strouhani toastoveho chleba na okurkovém struhadle. Princip panko je tvar slzy, nenasakuje tolik tuku jako klasická strouhanka.

casino: :-) děkuji za komentář 1) rádo se stalo a potěšilo mě to:-), 2) je to poskládané z řízečků bez špiček ;-) 3) já jsem zvyklá na tu špejli, panko strouhanka se mi tam pak připaluje - dělejte jak Vám vyhovuje asi je to jedno .:-K Hezký den

Dozvěděl jsem se některé nové drobnosti, díky :-K
***
"...získáme tak čtyři malé kousky každého kuřecích prsa"
Ale obrázek s tímto patrně nekoresponduje... :-)
***
"... olej dostatečně horký (kolem vložené špejle se dělají bublinky)
Když už mám po ruce strouhanku, tak dám špetičku do oleje a také se dělají bublinky když je olej dostatečně vřelý ;-)

Suroviny:
prsa kuřecí, sůl, pepř, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej, tonkats, kečup sladký, omáčka worcesterová, omáčka sojová, hořčice dijonská, mirin, víno

Přidat fotografie receptu