Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Japonské kuřecí řízečky Tori Katsu

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 809 kJ /
2 344 kcal
Bílkoviny221,99 g
Tuky28,61 g
Vláknina14,17 g
Cholesterol 903 mg
Sodík 3,67 g
Sůl8,21 g
Sacharidy292,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na omáčku v malé misce smícháme všechny přísady a mícháme, dokud se dobře nespojí. Dáme zatím stranou. Krok 2: Kuřecí prsa nakrájíme rovnoběžně s prkénkem přímo uprostřed, aby na sobě byly dva tenké plátky. Rozkrojíme každý na polovinu a získáme tak čtyři malé kousky každého kuřecích prsa. Každý kousek ochutíme solí, pepřem a důkladně obalíme v trojobalu - v mouce, rozšlehaných vejcích a panko strouhance. Krok 3: Do hluboké rozehřáté pánve dáme vyšší vrstvu oleje na smažení. Jakmile je olej dostatečně horký (kolem vložené špejle se dělají bublinky), vkládáme do něj postupně 2-3 kousky a smažíme, dokud nebudou z každé strany zlatohnědé. Hotové řízečky vyndáváme na talíř vyložený papírovou utěrkou odsát přebytečný tuk.

Řízečky Katsu podáváme položené na rýži s trochou omáčky buď přelité nebo zvlášť v mističce.

Zveřejněno 6. 4. 2021

Poznámka autorky Marie Svarcova

Katsu je klasické japonské jídlo, (které se snadno dělá jako náš řízek), podávané s rýží a přelité omáčkou.

Kuřecí katsu má své jméno od katsuretsu, což v japonštině znamená kotleta. Styl Katsu je forma vaření, která zahrnuje smažené kotlety a jiné maso nebo mořské plody, obalené v panko strouhance.

Panko strouhanku vyrobíme snadno z bílého toustového chleba bez kůrek. Nahrubo krajíčky nastrouháme,

usušíme na pečícím papíru cca 3 minuty v předehřáté troubě na 150° C a necháme vychladnout.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Japonské kuřecí řízečky Tori Katsu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vPjL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Japonské kuřecí řízečky Tori Katsu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vPjL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Eja57: :-) díky za komentář:-K hezký zbytek dne

Jen bych zdůraznila strouhani toastoveho chleba na okurkovém struhadle. Princip panko je tvar slzy, nenasakuje tolik tuku jako klasická strouhanka.

casino: :-) děkuji za komentář 1) rádo se stalo a potěšilo mě to:-), 2) je to poskládané z řízečků bez špiček ;-) 3) já jsem zvyklá na tu špejli, panko strouhanka se mi tam pak připaluje - dělejte jak Vám vyhovuje asi je to jedno .:-K Hezký den

Dozvěděl jsem se některé nové drobnosti, díky :-K
***
"...získáme tak čtyři malé kousky každého kuřecích prsa"
Ale obrázek s tímto patrně nekoresponduje... :-)
***
"... olej dostatečně horký (kolem vložené špejle se dělají bublinky)
Když už mám po ruce strouhanku, tak dám špetičku do oleje a také se dělají bublinky když je olej dostatečně vřelý ;-)

Suroviny:
prsa kuřecí, sůl, pepř, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej, tonkats, kečup sladký, omáčka worcesterová, omáčka sojová, hořčice dijonská, mirin, víno

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu