Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní prsa pečená v marinádě

Hodnocení receptu je 3,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie753 kJ /
180 kcal
Bílkoviny1,96 g
Tuky0,43 g
Vláknina4,19 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,26 g
Sůl3,00 g
Sacharidy40,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachní prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a kůži nařízneme do mřížky. Vetřeme grilovací koření (k domácímu přidáme sůl) a podrcený barevný pepř. Krok 2: V uzavíratelné misce přiměřené velikosti smícháme ingredience na marinádu. Kachní prsa z obou stran důkladně marinádou obalíme a naložené v misce dáme do chladu na 24 hodin (čím déle, tím lépe, ale nejméně 12 hodin). Vyndáme z chladničky cca půl hodiny před pečením. Krok 3: Troubu zapneme na 180° C. Na malý pekáček položíme marinovaná prsa i s marinádou a vložíme do předehřáté trouby na cca 20 minut. Během pečení po 10 minutách přelijeme marinádou - dle potřeby přidáme 1-2 lžíce horké vody. Upečená prsa necháme 7-10 minut přikrytá alobalem odpočinout a pak nakrájíme na plátky.
Zatím připravíme přílohu například smažené nudle nebo rýži. Při podávání vhodně doplníme salátem.

Zveřejněno 19. 4. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prsa pečená v marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nEGP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prsa pečená v marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nEGP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Eja57: :-)Dík za komentář - ač pozdě teď vidím, že píšeš to samé, Nebyla jsem doma a je dobře , že jsi odpověděla za mne -:-K Děkuji a přejí krásný den

KUKI1: Ano - do vyhřáté trouby, odkryté a 20-25 min podle velikosti , pak nechat asi 7-10 minut zakryté alobalem mimo troubu odpočinout, Jsou krásně měkká a šťavnatá. :-)Dík za komentář a přeji hezký den :-K

KUKI1: ano. K tomu těch 10 minut navíc aby si maso "vydechlo" . Na prsa to opravdu stačí. ( omlouvám se autorce, že jí do toho kecám:-K)

Jak dlouho se maso peče? Jen těch 20 minut?

Suroviny:
prsa kachní, pepř čtyř barev, koření grilovací, sůl, česnek, zázvor, med, koření grilovací

Přidat fotografie receptu