Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roláda snů

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Feliska567 Feliska567

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 462 kJ /
1 544 kcal
Bílkoviny36,01 g
Tuky134,25 g
Vláknina11,23 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 347 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy42,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejte troubu na 170°C. Vejce a cukr jemně utřete do pěny Krok 2: Do bramborové moučky vmíchejte kakao a prášek do pečiva. Směs prosejte do vaječné pěny a vše opatrně promíchejte. Krok 3: Plech na pečení vyložte pečicím papírem. Těsto nalijte na papír a rozetřete. Krok 4: Plát těsto pečte asi 5 minut uprostřed trouby. Poté ho ještě horký smotejte i s pečicím papírem do utěrky a nechte vychladnout. Krok 5: Než těsto vychladne, připravte si náplň. Máslo či margarín utřete s prosátým moučkovým cukrem a s pudinkovým práškem. Utřenou směs ochuťte nastrouhanou pomerančovou kůrou. Krok 6: Náplň rozetřete na povrch plátu a z delší strany jej srolujte. Můžete ozdobit např. čokoládou nebo šlehačkou. Před servírováním nechte vychladit.

Zveřejněno 21. 4. 2021

Poznámka autorky Feliska567

Tuto roládu lze velmi dobře uchovávat v mrazničce. Zcela zmraženou roládu můžete nakrájet na požadovaný počet plátků. Můžete ji též nakrájet na trojúhelníkové kusy. Zbytek rolády můžete vložit zpět do mrazničky a použít jej při jiné příležitosti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda snů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mD73

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda snů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mD73

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

srettka: Pudink bez vaření, například Olé od Dr.Oetkera je fajn, ráda ho používám do dortových náplní, ale má smysl ho přidávat, pokud náplň obsahuje nějakou tekutinu, například mléko+pudinkový prášek+máslo. Já za ideální považuji kombinaci pudinkový prášek + mléko (šlehačka, juice) + mascarpone.

magdalenka: Teď na to taky koukám, to nedává smysl. Ještě bych možná pochopila pudink bez vaření, ale klasický pudinkový prášek, v podstatě vlastně jak bylo řečeno škrob?

Prosím, ako chutí krém, do ktorého je zamiešaný pudingový prášok Aký to má význam? Jedná sa v podstate o ochutený škrob, alebo je reč o nejakom inom pudingovom prášku?

Suroviny:
vejce, cukr krupice, moučka bramborová, kakao, prášek do pečiva, máslo, cukr moučkový, pudinkový prášek, pomeranče

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu