Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecký ořechový koláč s jablky

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Severinka Severinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: až 12 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 861 kJ /
2 118 kcal
Bílkoviny34,68 g
Tuky133,56 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 241 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy189,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na vál dáme ořechy, mouku, cukr, do důlku vejce a nakrájíme na kousky Heru. Krok 2: Zpracujeme těsto a necháme půl hodiny odpočívat v lednici. Krok 3: Do formy dáme pečící papír a na další papír obkreslíme horní část formy, do toho pak namačkáme těsto na vrchní část. Krok 4: Odpočaté těsto namačkáme do formy na pečící papír, navrch dáme strouhaná jablíčka, pocukrujeme, posypeme mletou skořicí , rozinkami a kousky ořechů. Pak z té části, kterou jsme obkreslili obrys formy, pomalu překlopíme vrch koláče. Papír musíme pomoučit, než těsto namačkáme.

Zveřejněno 23. 4. 2021

Poznámka autorky Severinka

Nebo by šlo část těsta dát na chvíli do mrazáku a pak na povrch nastrouhat, to mě napadlo, až když jsem těžko to těsto z papíru sundávala dolů. Část je ho potrhaná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecký ořechový koláč s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KJ58

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecký ořechový koláč s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KJ58

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Teď jsem vyndala z trouby, je pravda, s těstem se špatně pracuje, je křehké, spodní plát se do formy krásně namačká, a vrchní jsem si rozdělila na 3 části, vyválet to pak šlo lépe.
A výsledek je luxusní. :yes:

Tenhle koláč peču už dlouhá léta. Není vůbec snadné s tím těstem, které bych já asi nenazývala lineckým, pracovat, hlavně udělat tu vrchní vrstvu, nejspíše i proto, že se dává polohrubá mouka a krupicový cukr. Výsledek ale stojí rozhodně zato. Koláč je moc dobrý čerstvý i pár sní odleželý, i když není kvůli té "potrhanosti" vrchní vrstvy právě pohledný. :yes:

Suroviny:
ořechy mleté, mouka polohrubá, cukr krupice, tuk hera, vejce, prášek do pečiva, jablko,

Přidat fotografie receptu