Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí stehna v rajské šťávě

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba tepelné úpravy: 120 min

120 min (120 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4+

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie74 kJ /
18 kcal
Bílkoviny0,43 g
Tuky0,03 g
Vláknina1,15 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka omyjeme, naporcujeme a osolíme.
Šalotky nakrájíme na půlměsíčky, slaninu na kostičky. Krok 2: Na dno remosky dáme cibuli, slaninu, bobkové listy, na to osolené králičí kousky, vše zalijeme loupanými rajčaty i se šťávou, přihodíme česnek a tymiánové snítky a necháme péct cca hodinu. Krok 3: Pak přilijeme vývar a necháme ještě půl hodiny/hodinu dopéct, podle velikosti králíka.
Podávala jsem s bezlepkovými špagetami.

Zveřejněno 30. 4. 2021

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Samozřejmě jako příloha může být rýže, brambory nebo klasické špagety (nikoli bezlepkové). Někdo si může pochutnat na šťávě s králíkem třeba jen s pečivem :). Také je možné chuť obohatit třeba strouhaným sýrem, záleží na každém zvlášť.

Díky tomu, že recept není ničím zahuštěný, dá se použít i pro lidi s alergií na lepek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí stehna v rajské šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2YOA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí stehna v rajské šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2YOA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
stehno králičí, rajče loupané, cibule šalotka, slanina anglická, česnek, tymián, vývar zeleninový, bobkový list, sůl

Přidat fotografie receptu