Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché rolády a jednoduché krémy

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 12 ks z každé

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 505 kJ /
3 706 kcal
Bílkoviny132,98 g
Tuky141,28 g
Vláknina9,30 g
Cholesterol 3,16 g
Sodík 1,33 g
Sůl2,98 g
Sacharidy460,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180°C , plech vyložíme papírem na pečení, na který lehce rozetřeme pár kapek oleje
(půjde lépe sloupnout). Rozpustíme máslo a necháme zchladnout. Krok 2: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky, bílky dáme do šlehací mísy, přidáme špetku, soli, cukr a ušleháme do husté pěny (7-10 min). Pak za stálého šlehání přidáváme postupně žloutky. Smícháme mouku se solamylem, prosejeme do vzniklé pěny, přidáme nastrouhanou kůru, máslo a zlehka ručně metličkou promícháme. Krok 3: Těsto vlijeme na připravený plech, stěrkou uhladíme, dáme do trouby a po 2-3 minutách (až těsto vyskočí), stáhneme teplotu na 160 ° C a dopečeme dorůžova, cca10 minut (podle trouby, hlídáme).
Upečený plát sundáme i s papírem stranou a necháme vychladnout - NEROLUJEME, můžeme zlehka potřít rybízovou marmeládou. Krok 4: Do hlubší uzavíratelné misky dáme všechny ingredience na krém a protřepeme. Krém rozetřeme po celé ploše až 2 cm od konce, rolujeme od protilehlé strany, při rolování stahujeme papír a současně trochu utahujeme roládu. Dáme vychladit, pocukrujeme nebo dozdobíme dle fantazie. Krájíme ostrým nožem, který po každém řezu otřeme nebo opláchneme teplou vodou. Krok 5: Tmavou roládu uděláme stejným způsobem, jen k mouce a solamylu přidáme kakao s práškem. Stejně postupujeme i při přípravě krému, vše dáme do uzavíratelné misky a protřepeme. Mléka přidáme dle potřeby, aby šel krém lehce rozetřít. Potřeme plát, srolujeme, vychlazenou a ozdobenou roládu nakrájíme,

Zveřejněno 2. 5. 2021

Poznámka autorky Marie Svarcova

Rolády se povedou vždy každému, krémy můžete prohodit, světlý do tmavé a tmavý do světlé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché rolády a jednoduché krémy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vPDn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché rolády a jednoduché krémy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vPDn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Luca45: omlouvám se - tmavá je potřená bílou čokoládou (rozehřát s kouskem másla) a zdobení je z hořké čokolády, :-K

Luca45: roláda je poprášená moučkovým cukrem a pocákaná čokoládovou polevou :-K hezký den

Prosím čím je udělán vršek u rolád? Děkuji

magdalenka: nenechám na horkém plechu, aby se zbytečně nesušil ale sundám i s papírem třeba na vál nebo mřížku, papír nesundavám ani neroluji , jen nechám vystydnout :-K hezký den

Prosím, bod č. 3 - "Upečený plát sundáme i s papírem stranou " - ako tomu mám rozumieť?

Suroviny:
vejce, cukr krupice, kůra citronová, sůl, mouka hladká, solamyl, máslo, smetana ke šlehání, créme olé, marmeláda rybízová, vejce, cukr krupice, mouka hladká, solamyl, kakao, kypřící prášek, sůl, máslo, créme olé, čokoláda, mléko, rum, olej

Přidat fotografie receptu