Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stehýnka na paprice

Hodnocení receptu je 5,0 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gregusa Gregusa

Snadný

Suroviny pro 1

5-6

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 494 kJ /
835 kcal
Bílkoviny12,96 g
Tuky70,31 g
Vláknina6,24 g
Cholesterol 125 mg
Sodík 912 mg
Sůl2,25 g
Sacharidy35,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vezmeme vaničku horních stehen (cca 5-6 ks). Stehýnka je dobré vykostit, a kdo chce, může i stáhnou kůži. Na hrudce másla přepustíme nadrobno nakrájenou slaninu a na tom osmahneme cibulku, také nakrájenou nadrobno. Na růžovou cibulku vložíme maso a necháme zatáhnout. Posypeme paprikou, posolíme, přidáme koření, které je dobré vložit do čajítka, přidáme bobkové listy a zalijeme vařící vodou, aby bylo maso skoro potopené. Krok 2: Rajče spaříme, oloupeme, a nadrobno nakrájené přidáme k masu. Vše dusíme pod pokličkou až je maso měkké. Měkké maso vyjmeme, odstraníme koření, omáčku přecedíme a zahustíme smetanou, kterou jsme si v hrnku naředili trochou mléka, abychom do ní mohli vmíchat mouku. Krok 3: Za stálého míchání omáčku ještě asi 10 minut provaříme. Maso vložíme zpět do omáčky a prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

Zveřejněno 7. 5. 2021

Poznámka autora Gregusa

Můžeme použít i jiné kuřecí maso, které máme po ruce a upravíme si ho k obrazu svému.

Na tento způsob je výborné udělat i králíka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehýnka na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pJLQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehýnka na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pJLQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Vůbec nechápu ty negativní komentáře 8-( vyzkoušela jsem a jak koření tak i slanina jsou v receptu fajn a chuť masa naopak zvýrazňují.<3:-K:yes:

Dajda: Omlouvám se všem kritikům, opravdu jsem nezkoumal kolikrát je zde podoboný recept uveřejněn. První mi padl do oka níže uvedený "Kuře na paprice II", prohlédl jsem si ještě několik jiných, které se zrovna nabízely, nic víc. Proto jsem sem vložil také svůj, jestli to někomu vadí, hluboce se mu omlouvám a prosím ho aby můj recept ignoroval. :-)

bofinka: jo:-! Slepice na paprice:yes: Vždy lepší než kuře. Mám to tak od dětství...

casino: Recept Kure na paprice se nejak do mych modlibech nevejde, mam v nich veci dulezitejsi.
Pamatuji si na slepici na paprice z mladi, byla to dobre jidlo, ale v zadnem pripade by se z nej nemela delat velka veda.
Naopak kure (domaci odchov) se tenkrat obvykle peklo v troube, byval to svatecni, letni, nedelni obed, slepice se varivala na polevku s korenovou zeleninou a polevkovym korenim (bobkovy list, nove koreni, pepr).
Moje maminka vzdy pridavala do vysledne omacky trochu citronove stavy, aby omacka nebyla tak sladka a zakryla slepici "oder". Slaninu bych si tez odpustila.
Tady autor dava rajce, ale jsou zde recepty i s pridanim treba rajcatoveho protlaku, taky dobry napad.
A teoreticky bych to kure vykostila az pred vlozenim do hotove omacky, kosti ji dodaji urcitou hodnotu. Tedy pokud je kure z kvalitniho chovu, protoze to "prumyslove" ,s kostmi i bez, stoji za starou belu ;-)

"To máte za to, že se nemodlíte" :-K
No, ale postup je napsán pěkně, že :-)

Kuře na paprice se slaninou jsem jedla jen jednou. Mě slanina k tomuto v podstatě jemnému jídlu. Jako by ji přetloukala. Ale každý máme chuťové pohádky jinak vybroušené.:-)

Gregusa: Už mám dávno vyzkoušeno, recept na kuře na paprice sem v různých variantách vložil někdo dříve již přinejmenším 38x! :-O

Dajda: Až uvaříte, tak pak teprve pište kritický komentář. Nepsal jsem, že je nejlepší a geniální, ale je určitě lepší než "Kuře na paprice II".;-)

Eja57: Tady ne, ale že to umí líp, už nám sdělil! Tak jsem čekala nějakou bombu, ale nekoná se.

Dajda: ono na některá jídla je tu receptů víc než 39...
Tady to autor aspoň neprezentuje jako božské, vynikající, nejlepší atd. :omg:
Ono to popsané okořeněni nemusí být vůbec špatně...si myslím...

Alzbetina Prk.: Divné? To jste napsala Vy! Ale máte pravdu, opravdu mě udivuje, jak "originálně" se prezentuje kuchař, který sem vloží 39. recept :-O na kuře na paprice, když navíc tvrdí, že ho umí uvařit líp než kuchaři, který sem svůj recept už vložil. :-D

Dajda: zkuste to a uvidíte, že tato kombinace koření je naprosto fajn i ke kuřeti na paprice. Ani nevím, proč vám to připadá divné

Rajče je do kuřete na paprice fajn, může být i bílá paprika, ale nové koření a bobkové listy?

Suroviny:
slanina, máslo, cibule, pepř, koření nové koření, bobkový list, sůl, paprika, rajče, smetana kysaná, mouka hladká, voda

Přidat fotografie receptu