Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Candát pečený na citronech

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 911 kJ /
696 kcal
Bílkoviny77,95 g
Tuky29,27 g
Vláknina9,26 g
Cholesterol 277 mg
Sodík 156 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy25,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180° C. Dobře omyjeme citrony. Očistíme filety candáta, osušíme papírovou utěrkou, osolíme a opepříme. Změklé máslo dáme do misky, přidáme prolisovaný česnek, nasekané lístky bazalky ze dvou větviček a vše promícháme. Ochucené máslo natřeme na připravené filety. Krok 2: Omyté citrony nakrájíme na kolečka a polovinu poklademe na dno zapékací misky. Pak na citron položíme porce candáta a poklademe opět kolečky citronu. Dáme do předehřáté trouby péct na 20 minut.
Podáváme s bramborovou kaší, bramborovo-zeleninovým pyré nebo salátem a rozpečenou bagetkou.
Můžeme přidat na másle dušené fazolové lusky nebo chřest. Dělala jsem s fenyklovým pyré a fazolkami. Krok 3: Něco navíc - Na fenyklové pyré uvaříme oloupané a nakrájené 4 střední brambory. Zvlášť uvaříme půl bulvy fenyklu a plátek celeru nakrájené na drobné kostičky. Uvařenou, scezenou zeleninu rozmixujeme. Uvařené brambory slijeme, přidáme máslo, postupně přiléváme horkou smetanu nebo mléko a vyšleháme. Do vyšlehaných brambor pak zašleháme zeleninu, osolíme dle chuti a přidáme špetku muškátového oříšku. Mražené fazolky propláchneme horkou vodou, dáme orestovat na rozehřátou pánev s kouskem másla, dle chuti osolíme a opepříme, můžeme přidat špetku granulovaného česneku.

Zveřejněno 19. 5. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát pečený na citronech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qg72

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát pečený na citronech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qg72

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Eja57: Děkuji za komentář, :-) recept je především na rybičku a není podstatné co si k tomu kdo udělá, někdo kaši, někdo brambor, někdo jen bagetu .<3 To pyré není nic nového tak jsem nechtěla, aby vyniklo, není ani v názvu. Jen jsem chtěla předejít dopisování na případné dotazy kdyby ho někdo chtěl. :-K Měj se moc krásně a hezký zbytek dne.

Krása:yes:
Až budeš mít chvilku dej sem to pyre jako recept. Tady zanikne a to by byla škoda.
:-K

Suroviny:
candát, citron, máslo, česnek, sůl, pepř, bazalka čerstvá

Přidat fotografie receptu