Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na Podravce

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jan.alois jan.alois

Snadný

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 90 min dle velikosti kuřete

190 min (100 min příprava + 90 min tepelná úprava, dle velikosti kuřete)

Suroviny

Porce: Podle strávníků, 1 střední kuře pro 4-6 osob.

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 633 kJ /
1 346 kcal
Bílkoviny0,42 g
Tuky149,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 153 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Asi před deseti lety jsem přijel k dceři na návštěvu a hned slyším: "Dědo grilujeme, dáš si s námi ?". "Grilujete kuřata, to si dám, ale co na nich máte nasypaného? " "To je Podravka, lepší jsem ještě nejedla." "Fuj Podravka, takový svinstvo." "Ale dědo ochutnej a ty sám říkáš, neříkej fuj, když jsi neochutnal."
Tak vážení, vzal jsem fakt jen paličku ochutnat a pak sežral celé stehno.
Tak vezmi to kuře, potři olejem a posypej bohatě směsí z toho modrého pytlíku. Ano, i do bříška nasyp. Podlij zbytkem oleje a trochou vody. Šoupni do trouby nebo navlékni na rožeň a pozvolna peč asi 90 minut v troubě na 160 °C nebo na grilu. Záleží, jak máš vychytané teploty. U nás na grilu kuře 1,6 kg skoro tři hodinky. V troubě polévej výpekem a když zčervená, přidej máslo. Poznáš kdy, máš zkušenosti. Poctivě to hotové kuře rozděl a podávej. Krok 2: Jako příloha cokoliv, rýže, brambory, z grilu chleba a nesmíme zapomenout na zeleninu. Pod grilem byl pekáček, aby ten sos byl k mání. S chlebem lahůdka. Dětičky nezbytnou tatarku a kečup, tatínek kozí rohy . A Charles se olizuje, ví, že dostane kosti.

Zveřejněno 29. 5. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na Podravce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3zyQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na Podravce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3zyQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

:-Kjan.alois: no u Vašeho receptu bych si nedovolila předpokládat nějakou nedokonalost. Jen mě pobavila starost Eja57 nad případnou újmou Vašeho psa stran kostí. Naši psi se dokáží u kostí ze 2 kuřet i servat:-D Kuřata máme vlastní, tak mi nějaká salmonela na um vůbec nepřijde:-D:-D

Veronika.Hrozna: :-)

jan.alois: Ale pane Aloisi, na receptu není nic složité! Upéct takto připravené kuře, taky ne ! Já ho rozhodně upeču, dle vašeho receptu. Udělám jen jednu změnu, hned na začátku, dám do kuřete lžíci másla. ;-) No a, jsme trošku ukecané, ale jsme ženské! :-K

hospodyne: Ježíši lidi proberte se máte se zajímat o to jestli ty kuřata jsou dost propečená aby lidi nedostali třeba salmonelu . A vy tu řešíte psy a ježky. Není vám to divné. Místo starostí o podstatě psaného. :-K

Ježci u mne zase kočičí granule, baští je, jako o závod. Přesně v půl desáté večer přijde, ani o minutu dříve, nebo později ! Pokud tam nejsou granule, tříská talířkem! :-D

:-KEja57: :-D:-D to byste měla vidět naše psy. Ti se s nějakou kostí nepářou. Granule? No to jste si dovolili hodně!! Na ty chodí jen ježci. Nejpříšernější psi ve střední Evropě

jan.alois: no jak teď na ty moje psí holky koukám, tak máte pravdu. Žerou:-8 a mlaskaj:omg: ale to lidi někdy taky:-D

Eja57: Předpokládáte správně dostane chrupky a skelet. Jen poznámka lidi jedí a zvířata žerou. :-D

Asi správně předpokládám, že Charles je pes...a doufám, že z toho kuřete sní jen ty chrupavcite klouby a nic jiného...ne "kosti"....ale to asi každý pejskař ví....

Suroviny:
kuře, podravka, olej, máslo

Přidat fotografie receptu